Ballade i Nyhavn (1942)

  En forbryderbande begår flere bræk, frit efter en kriminalforfatters kapitler. Imens kæmper sagførerparret Jessen med jalousiens kvaler.


  LYSTSPIL I OVERGEAR

  Sammenhængende film:

  Baby paa Eventyr (1942)

  Ballade i Nyhavn (1942)

   

  I Johan Jacobsens komedieserie om sagførerparret Jessen er vi nu nået til film nummer to. Her kæmper parret kønnenes kamp - med talrige finurlige hentydninger til utroskab.

  Spidsfindige fremgangsmetoder
  Samtidig følger vi en forbryderbandes spidsfindige fremgangsmetoder: De begår usandsynlige bræk baseret på en kriminalforfatters kapitler.

  Festligt og genretro
  Filmen er både festligt og overbevisende drejet. Solid og genretro, stærkt inspireret af datidens amerikanske farcer - og med et sjældent set veloplagt skuespil, især Beatrice Bonnesen og Gunnar Lauring sprudler af spillelyst.

  Anstrengende plathed
  Men filmen bliver for kåd og nærmer sig med hastige skridt det anstrengende og platte. Man må sætte sin lid til enkelte præstationer, der er helt i top: Carl Fischers "korrupte" bartender er en vidunderlig karakter. Så må man i stedet vende den anden kind til, når Edvin Tiemroth forsøger at tale svensk. Det lyder rædselsfuldt - er det mon meningen?  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024