Y'aura t'il de la neige à Noël? (1996)

  En enlig mor og hendes syv børn knokler hver dag i grøntsagsmarkerne for den kommanderende far, der bor med sin nye familie andetsteds.


  SEMI-DOKUMENTARISK FAMILIEPORTRÆT

  En enlig mor og hendes syv børn slider og slæber med grøntsager hver eneste dag. For når farmand, der bor andetsteds med sin nye familie, kommer hjem, gælder det om at bevise, at man udretter noget.

  En mors store kærlighed
  Sandrine Veyssets film giver et nærmest dokumentarisk indblik i en mors store kærlighed til sine mange børn. Hun går ikke på kompromis – kærligheden skal sejre!

   

  Nærmest dokumentarisk

  Filmen er stærk og vedkommende i visse henseender: De syv børn spilles alle glimrende af unge franskmænd. Men omvendt gås der for ensidigt i kødet på kærlighedstemaet, og der males et ikke helt troværdigt rosenrødt billede af en stor børneflok og deres evigt opofrende mor.

  Skønne hverdagsbilleder
  Filmen rummer skønne hverdagsbilleder fra en fransk landsby og er generelt ikke hverken poleret eller censureret. Sandrine Veysset ønsker netop at beskrive landsbylivet indefra og ikke glat og upersonligt udefra. Filmen står således rimelig stærkt som en "dokumentar" om en travl mor og hendes børn, men som spillefilm er den ganske enkelt for ensformig i både historie og fotografering.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1996, Frankrig, Drama, Børn på film, Coming of Age, 95 min.

  Dansk titel: Kommer der sne til jul?
  Instr: Sandrine Veysset Prod: Humbert Balsan Manus: Sandrine Veysset, Antoinette de Robien Foto: Hélène Louvart Klip: Nelly Quettier Mus: Henri Ancilotti
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation