The Haunting (1999)

  En psykiater anbringer en gruppe mennesker med søvnbesvær på et hjemsøgt slot.


  FOR FULD UDBLÆSNING

  En gyser med begge ben solidt plantet - i ingenting.. "The Haunting" giver ikke rigtig mening og har særdeles svært ved at retfærdiggøre sig selv undervejs.

  Stemning for fuld udblæsning
  Skuespillet er rædsomt - til gengæld imponerer scenografi og special effects. På dét område er Jan De Bonts actiongyser særdeles flot, og det afstedkommer stemning for fuld udblæsning.

  Et lyd-bombardement
  I filmen spiller lyden en meget stor rolle. Er der sammenlagt et enkelt minut uden larm, så er det højden. Ellers knirker, knager, jamrer og beklager det sig hele tiden fra det enorme og uhyggelige hus.

  Et uhyggeligt slot
  Psykiateren, David Marrow, har taget seks mennesker med sig til et uhyggeligt slot. De lider alle af søvnbesvær, men det er vist ikke helt derfor, at psykiateren har taget dem med. Han har andre idéer med sine forsøgspersoner. Og det skal snart vise sig, at det får fatale konsekvenser.

  En form for gåsehud
  Med mindre man bare slet ikke kan klare filmens tyndt tumpede manuskript, så kan det ikke undgås undervejs at opnå en eller anden form for gåsehud takket være den fantastiske scenografi.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1999, USA, Gyser, Mystik, Fantasi, 114 min.

  Dansk titel: The Haunting
  Instr: Jan De Bont Prod: Susan Arnold, Donna Roth Manus: David Self Baseret på: romanen "The Haunting of Hill House" af Shirley Jackson Foto: Karl Walter Lindenlaub Klip: Michael Kahn Mus: Jerry Goldsmith