The Others (2001)

  En mor har forskanset sig i et hus med sine to børn. Hun siger, at de ikke kan tåle dagslys, men hvad er sandheden?


  SÆRPRÆGET STEMNINGSGYS

  I et øde beliggende hus har en mor forskanset sig med sine to børn. Hun påstår, at børnene ikke kan tåle udendørs lys, derfor opholder de sig altid i mørke bag aflåste dobbeltdøre. Men da der kommer tre tjenestefolk i huset, begynder det at gå galt, og huset synes hjemsøgt. Det bliver næsten uoverkommeligt for moderen at beskytte sine børn, så hvordan skal det ikke ende?

  Mere alternativ end ventet
  Her er tale om en gyser, der viser sig at være mere alternativ end ventet. Men afsløringen kommer først til allersidst. Undervejs har det uhyggelige indespærringstema fascineret, dog uden at hårene finder anledning til at rejse sig.

  Betagende lyssætninger
  Der er skabt en teknisk velfungerende visuel stemning - sine steder dog lidt for kæk i sine kamerature. De betagende lyssætninger er noget af det, man vil huske filmen på.

  Tiltrækningskraft
  Som det eneste store skuespillernavn markerer Nicole Kidman sig pænt, men der er på en eller anden måde endnu mere tiltrækningskraft ved de solide birollepræstationer, naturligvis på grund af den hemmelighedsfuldhed, der følger de fleste figurer i filmen.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2001, Spanien, USA, Gyser, Mystik, Thriller, Børn på film, 93 min.

  Dansk titel: The Others
  Instr: Alejandro Amenábar Prod: Fernando Bovaira, José Luis Cuerda, Park Sunmin Manus: Alejandro Amenábar Foto: Javier Aguirresarobe Klip: Nancho Ruiz Capillas Mus: Alejandro Amenábar
  Priser
  • GG-N - Bedste skuespillerinde (Kidman)