Death Is Now My Neighbour (1997)

  Efter at en kvinde er blevet skudt, og hendes nabo kort efter får samme tur, viser det sig, at det første drab kan have været en "fejl".


  HELDIGE MORSE

  Inspector Morse, sæson 8:

  The Way Through the Woods (1995)

  The Daughters of Cain (1996)

  Death Is Now My Neighbour (1997)

  The Wench Is Dead (1998)

  The Remorseful Day (2000)

   

  Sent i Morse-tv-serien – dette er tredjesidste episode – kan man blive helt rørstrømsk og forsøger at knytte sig til et sidste halmstrå af seriens charme og sympatiske udstråling. Dejligt at opleve en så vellykket episode, efter at flere af seriens sene episoder har haft en tendens til at gå i en mere amerikansk og forudsigelig retning.

  Gamle dyder
  Instruktør Charles Beeson, der her debuterer i Morse-sammenhæng, bringer os tilbage til seriens gamle dyder og tilfører oven i købet nye facetter til karaktererne, hvilket bringer John Thaw ud i det bedste Morse-spil, han har præsteret i serien længe.
   

  Mord i et rækkehus

  Morse og Lewis efterforsker mordet på en kvinde i et rækkehus – kun for kort efter at blive mødt med endnu en mordsag: Denne gang er det den myrdede kvindes nabo. Dette tilfælde leder Morse til at tro, at det første mord kan have været en "fejl".
   

  Billige kneb

  Flere og flere mistænkte kommer ind i billedet, og igen kredser sagen meget om universitetet, hvor to rivaler begge kandiderer til titlen som Master of Lonsdale College, hvilket betyder billige kneb og grumme overraskelser.

  Velbevaret hemmelighed
  Det har hele serien igennem været en velbevaret hemmelighed, hvad den gode Morse hedder til fornavn, og det bliver først i denne episode, at afsløringen noget overraskende falder, efter at en velbegavet kvinde, som Morse beundrer, har knækket "koden". Selv samme kvinde bliver det første lykketræf længe for Morse, og episoden slutter i en sjælden harmoni.  Anmeldt i 2008 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1997, Storbritannien, Krimi, Drama, Inspector Morse, 100 min.

  Dansk titel: Inspector Morse: Med døden som nabo (tv)
  Instr: Charles Beeson Prod: Chris Burt Manus: Julian Mitchell Baseret på: roman af Colin Dexter Foto: Chris O'Dell Klip: David Blackmore Mus: Barrington Pheloung