The Daughters of Cain (1996)

  Et et mord på en pensioneret universitetslektor ligner en hurtig opklaring, men sagen kompliceres for kriminalbetjentene Morse og Lewis.


  MORSE UDEN SARKASME

  Inspector Morse, sæson 8:

  The Way Through the Woods (1995)

  The Daughters of Cain (1996)

  Death Is Now My Neighbour (1997)

  The Wench Is Dead (1998)

  The Remorseful Day (2000)

   

  Kriminalbetjent Morse trænger til en klipning, som den nye kvindelige retsmediciner sarkastisk bemærker i denne episode, og Morse selv bliver nødt til at begrænse brugen af sarkastiske bemærkninger over for kollegaen Lewis, da en forfremmelse går i vasken.

  Mere klassisk Morse
  Episoden rummer de fleste af seriens kvaliteter, og man fornemmer en vis tryg søgning tilbage til de klassiske og karakteristiske kendetegn, hvor man før havde frygtet en komplet Hollywoodisering hen mod seriens afslutning.
   

  Kompliceret opklaringsarbejde

  I denne fjerdesidste sag for Morse skildres et kompliceret opklaringsarbejde, efter at en pensioneret lektor ved universitetet er fundet myrdet i sit hjem. Hverken mordvåben eller motiv er til at få øje på, og opdagernes kontakt til forskellige mistænkte, bl.a. en selvsikker escortpige, en kolerisk kollegietjener med dårligt hjerte og hans underkuede kone skaber afgørende åbninger i sagen. Samtidig må Lewis endnu engang se sin mulige forfremmelse glide ud med flodvandet, da politiets ledelse skal spare.

  Fingeren på pulsen
  Ikke en episode med de mest markante skuespillerpræstationer, men en fin og afbalanceret historie, der har fingeren på Morse-pulsen og kun sjældent forfalder til lette og stereotype virkemidler: En undtagelse er brugen af seriens musikalske tema inde i selve handlingen, hvilket er nyt – og upassende – i en seriel sammenhæng.
   

  Smertefuld skildring

  En smertefuld skildring af en døende lærerinde, der samtidig bliver en af opdagernes mistænkte, er en af episodens stærkeste historier.  Anmeldt i 2008 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024