Rocky IV (1985)

  Efter at hans sparringspartner er blevet slået ihjel af en russer, sætter bokseren Rocky sig for at hævne sig i ringen.


  POLITIK I BOKSERINGEN

  Sammenhængende film:
  Rocky (1976)
  Rocky II (1979)
  Rocky III (1982)
  Rocky IV (1985)
  Rocky V (1990)
  Rocky Balboa (2006)

  Første helkikser i Rocky-serien er denne 4’er, der til gengæld også falder i med begge ben samlet. Det er en på alle måder latterligt ringe film. Den professionelle, men snart halvgamle bokser, Rocky Balboa, bliver af en sammenbidt russisk bokser opfordret til en herrefight i ringen.

  Et lille hævntema
  Først moser og dræber russeren dog Rockys gode ven og sparringspartner i en opvarmningskamp, hvorfor Rockys motivation bliver præget af et lille hævntema.
   

  Genkendelig opbygning

  Film nr. 4 har nøjagtig samme opbygning som 2'eren og 3'eren: Lidt almindelig familiehygge - den store kamp melder sig - Rocky mangler gejst og tænding - gnisten findes - den intensive træning begynder - kampen folder sig ud.

  Politiske lag
  Problemet med film nr. 4 er, at den både har et stærkt politisk lag, hvor den kolde krig på det nærmeste skal afgøres i ringen, og at den samtidig er helt ustyrligt grim i alt fra skuespil til teknik. Nu bliver det for alvor tydeligt, at Stallones "evner" som skuespiller kan være på et meget lille sted, og de fedt optrukne russiske fjendebilleder er decideret latterlige.

  Flot træningsscene
  Filmen overlever på en flot koreograferet træningsscene i det russiske højland, komplet med Rockys sololøb mod en sneklædt bjergtinde.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1985, USA, Drama, Sport, 91 min.

  Dansk titel: Rocky 4
  Instr: Sylvester Stallone Prod: Robert Chartoff, Irwin Winkler Manus: Sylvester Stallone Foto: Bill Butler Klip: John W. Wheeler, Don Zimmerman Mus: Vince DiCola