The Zodiac (2005)

    En seriemorder hærger San Francisco i 60'erne. Politiet er på sporet, men de mangler det sidste afgørende gennembrud.


    TEGN PÅ VANVID

    Film om Zodiac-seriemorderen:

    Dirty Harry (1971)

    The Zodiac (2005)

    Zodiac (2007)

     

    1960'ernes San Francisco: En seriemorder med speciale i at slå elskende teenagere ihjel hærger. Den unge politimand Matt Parish kommer på sagen, men han mangler det sidste afgørende spor, der kan få skovlen under psykopaten.

     

    Biografisk materiale

    Don Siegel legede med Zodiac-tematikken i den første "Dirty Harry"-film, selvom morderen hér hed Scorpio. Hér i 2005 er der anderledes direkte biografisk materiale på banen, idet filmen beskæftiger sig en hel del med Justin Chambers' Parish, hans ups and downs i efterforskningsarbejdet, hans familieliv m.m. Det former en række fine scener med blandt andre en betagende rolig Rory Culkin i rollen som den 12-årige søn, Johnny.

     

    Ustruktureret krimi

    Musikvideoinstruktøren Alexander Bulkley leverede med "The Zodiac" sin hidtil eneste spillefilm, og det er der kommet en hæderlig, om end noget ustruktureret krimi ud af.

     

    Nysgerrigheden er vakt

    Således er der lidt for mange sten, der forsøges vendt på halvanden time, uden at ret mange af dem gør os klogere på Zodiac-vanviddet – men nysgerrigheden er vakt.

     

    Uforløst underholdende

    Pænt stjernebesat og tilsvarende passabelt teknisk eksekveret byder "The Zodiac" på fin underholdning, men sammenlignes den med David Finchers "Zodiac", der kom blot to år senere, er der ingen tvivl om, at Bulkleys film forekommer både tam og uforlørst.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2005, USA, Krimi, Drama, Biografi, Seriemordere, Teenagere, Børn på film, 97 min.

    Dansk titel: The Zodiac
    Instr: Alexander Bulkley Prod: Corey Campodonico Manus: Alexander Bulkley, Kelly Bulkley Foto: Denis Maloney Klip: Greg Tillman Mus: Michael Suby