Paradise Lost 3: Purgatory (2011)

    18 år har tre unge mænd tilbragt i fængsel for et tredobbelt drab, de med stor sandsynlighed aldrig har begået.


    FORLØSNING ELLER FIS I EN HORNLYGTE?

    Sammenhængende film:

    Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hood Hills (1996)

    Paradise Lost 2: Revelations (2000)

    Paradise Lost 3: Purgatory (2011)

     

    For tredje og sidste gang (gen)besøger dokumentaristerne Joe Berlinger og Bruce Sinofsky hér det virkelige livs helt store kriminaldrama. De tre teenagere, der nu er blevet voksne gennem at have siddet omtrent 18 år bag tremmer, kan måske med lidt held alligevel få deres frihed tilbage...

     

    En forløsning?

    En anelse mere oprigtig end den lidt uskarpe 2'er søger 3'eren her at komme med en forløsning, der dog meget let kan blive en fis i en hornlygte. For hvem kommer med indrømmelser, og vil retten overhovedet bruge de efterhånden talrige nye beviser i en eventuelt ny retssag?

     

    Skuer tilbage

    Meget af både 2'eren og 3'eren går med at skue tilbage på den første films opdagelser, interviews og skæbneportrætter. Men der er også stor og vægtig fokus på alt det nye. Særligt fascinerende er det at komme med på besøg bag tremmerne hos de meget forandrede mænd.

     

    Udtalt forandring

    Der sker også en udtalt forandring i mødet med nogle af (kan man vist godt tillade sig at sige) udkantstosserne, der – stik imod al forventning – muligvis kan overtales til at betragte sagen med friske øjne!

     

    Samlet forståelse

    Vi er stadig langt fra den oprindelige dokumentarismes ætsende oprigtighed, men nu hvor trilogien er lukket, må værket betragtes i helheden, og her bidrager 3'eren i høj grad til den samlede forståelse af den aparte og langstrakte (rets)affære.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2011, USA, Dokumentar, Krimi, Teenagere, Børn på film, Retssalsdrama, 121 min.

    Dansk titel: Paradise Lost 3: Purgatory
    Instr: Joe Berlinger, Bruce Sinofsky Prod: Joe Berlinger, Jonathan Silberberg Foto: Robert Richman Klip: Alyse Ardell Spiegel Mus: Wendy Blackstone
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • AAN - Bedste dokumentarfilm