Ghislaine Maxwell: Filthy Rich (2022)

    Rigmanden Jeffrey Epstein havde et organiseret harem af helt unge teenagepiger, og hans ekskæreste var hans samvittighedsløse alfons.


    OUTRERET SAMVITTIGHEDSLØSHED

    Dokumentarer om Jeffrey Epstein:

    Jeffrey Epstein: Filthy Rich (2020)

    Epstein's Shadow: Ghislaine Maxwell (2021)

    Ghislaine Maxwell: Filthy Rich (2022)

     

    I 2022 blev Ghislaine Maxwell endelig stillet for en dommer i en storstilet og ekstremt mediedækket sag om organiseret handel med mindreårige piger og unge kvinder. Hun havde ellers gemt sig godt og grundigt for myndighederne, efter det begyndte at stå klart for enhver, at hun spillede en enorm rolle i at skaffe vennen Epstein piger på samlebånd.

     

    En spejldokumentar

    Det er således forståeligt, at Netflix skaber en spejldokumentar til den oprindelige miniserie fra 2020 om Epsteins ugerninger. For Maxwells historie er mindst ligeså fascinerende, også selvom hendes overgreb ofte var af en mere bagvedliggende karakter.

     

    Virkelighedens wauw-effekt

    Ligesom i de foregående dokumentarer om emnet, vedbliver virkelighedens wauw-effekt med at fascinere i knæ: Det er for de fleste helt ufatteligt, hvordan det gennem så ekstremt mange år lykkedes Maxwell og Epstein at misbruge så tilsvarende ekstremt mange sagesløse piger og unge kvinder – uden at blive opdaget/sat ud af spillet.

     

    "Godt fjernsyn"

    Fortællestilen er forventeligt sensationssøgende, hvilket i perioder tipper en kende over. Men grundsubstansen er bare "godt fjernsyn", også selvom de lidt vel rigelige mængder af interview-seancer ind imellem lægger en dæmper på et ellers fint spændingskurve-flow.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2022, USA, Dokumentar, Biografi, Krimi, 101 min.

    Dansk titel: Ghislaine Maxwell: Filthy Rich
    Instr: Maiken Baird, Lisa Bryant Prod: Lori Gordon-Logan Foto: Matt Bass, Andy Cope, Bryant Fisher, Daniel Marracino Klip: Cy Christiansen Mus: Julia Zuzanna Sokolowska
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation