Epstein's Shadow: Ghislaine Maxwell (2021)

  Rigmanden Jeffrey Epstein havde et organiseret harem af helt unge teenagepiger, og hans ekskæreste var åbenbart hans alfons.


  FASCINERENDE VANVID

  + PLUS: virkelighedens wauw-effekt | fint tempo
  -MINUS: mange gentagelser | hektisk lyd/musik-billede

   

  Dokumentarer om Jeffrey Epstein:

  Jeffrey Epstein: Filthy Rich (2020)

  Epstein's Shadow: Ghislaine Maxwell (2021)

   

  Kvinden, der tilsyneladende havde alt, havde også en skyggeside: Ghislaine Maxwell er datter af en berygtet, britisk forretningsmand og er - ifølge denne dokumentarserie - vokset op i en verden, hvor magt, fusk og ufine metoder udgjorde en hverdag, der nemt kunne opfattes som "den rigtige".

   

  Et liv mellem magtfulde mænd

  Da farmand dør, søger Ghislaine således en ny, magtfuld mand i sit liv - og hér byder rigmanden (og storfuskeren) Jeffrey Epstein sig til. I løbet af de næste mange år skal de to danne et par(tnerskab), hvor hans umættelige behov for helt unge kvinder (i USA betegnet som minors, dvs. under 18 år) i vid udstrækning blev administreret af Ghislaine.

   

  Interessante indføringer

  De interessante dokumentar-indføringer i Epstein og Ghislaines outrerede verden kommer naturligt i kølvandet på dels Epsteins fængsling (og herefter påståede selvmord i 2019) og på Ghislaines varetægtsfængsling (hun venter på en retssag sat til ultimo 2021).

   

  Det moralske kompas

  "Epstein's Shadow: Ghislaine Maxwell" lapper gennem sine tre episoder på mange måder over med Netflix-miniserien "Jeffrey Epstein: Filthy Rich", men beskæftiger sig alligevel tematisk langt mere indgående med Ghislaines opvækst, hendes far og den påståede påvirkning, han har haft på hendes moralske kompas.

   

  Fuld af fascinationskraft

  På trods af mange gentagelser og et alt for hektisk lyd- og musikbillede er miniserien fuld af fascinationskraft og udstråling, og den lægger yderligere brænde på et højaktuelt (2021) bål, hvis flamme vedbliver at sætte stiklinger.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2021, USA, Dokumentar, Biografi, Teenagere, 158 min.

  Dansk titel: Epstein's Shadow: Ghislaine Maxwell
  Instr: Barbara Shearer Prod: Jessica Vale Foto: Ollie Verschoyle, John Roderick Klip: Zach Neumeyer
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation