Jeffrey Epstein: Filthy Rich (2020)

    Den meget rige forretningsmand Jeffrey Epstein havde en sød tand for helt unge teenagepiger. Regnskabets time venter.


    EKSTREME DRIFTER

    Dokumentarer om Jeffrey Epstein:

    Jeffrey Epstein: Filthy Rich (2020)

    Epstein's Shadow: Ghislaine Maxwell (2021)

    Ghislaine Maxwell: Filthy Rich (2022)

     

     

    Milliardæren Jeffrey Epstein var et af de første "ofre" for #MeToo-bevægelsen, og han kom til at betale den højeste pris. Det var ellers lykkedes ham gennem talrige år at holde et omfattende - ja, endeløst - harem af helt unge teenagepiger i sine luksusboliger rundt omkring i verden.

     

    En sød tand for helt unge kvinder

    Med en meget sød tand for minors (de fleste steder i USA er den seksuelle lavalder 18 år) lå Epstein aldrig på den lade side. Faktisk besad han ekstreme drifter, at han konstant måtte have nye teenagepiger til at "massere" sig. Og han var ikke alene om at rekruttere, han fik også hjælp af ekskæresten.

     

    Virkeligheden overgår fiktionen

    De fire afsnit er grundige og informative og lever højt på det virkelige livs wauw-effekt. Virkeligheden overgår næsten fiktionen, når omfanget af Epsteins teenage-prostitutionsring afdækkes. Og angiveligt var mange af nationens helt store spidser med på "en kigger" (Trump, Clinton m.fl.) - det er i hvert fald et åbent spørgsmål i dokumentarens grundighed.

     

    Fin veksling

    Fin veksling mellem samtidige stemninger fra særligt 90'erne/00'erne og interviews med de nu voksne teenagepiger former en fascinerende rejse ind i en mørk og hemmelighedsfuld verden uden grænser.

     

    Skabelonpræget

    Dokumentarserien er i for høj grad skabelon-dokumentarisme, hvor der ikke er levnet meget plads til reelt fri leg. Og de fire episoder er ofte helt og aldeldes kvalt af en alt for udtalt musikunderlægning.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2020, USA, Dokumentar, Krimi, Biografi, Teenagere, 227 min.

    Dansk titel: Jeffrey Epstein: Filthy Rich
    Instr: Lisa Bryant Prod: Lori Gordon-Logan, Frank Ombres, John Scholl, John Michael Scholl Foto: Patrick Bradley; Andy Cope; Jonathan Deaver; John Kelleran Klip: Maria Cataldo; Marion Delarche; Emmanuel Nomikos; Cy Christiansen Mus: Justin Melland
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation