Don't Breathe 2 (2021)

  En blind mand med traumer i bagagen må kæmpe for sin datters liv, da hun kidnappes. Men der stikker mere under!


  FLERE SKÆRPEDE SANSER

  Sammenhængende film:

  Don't Breathe (2016)

  Don't Breathe 2 (2021)

   

  Grundlæggende tåbelig efterfølger til den habile og velkonstruerede 1'er fra 2016. Ganske vist stiller Stephen Lang endnu engang formildende op som den veltrænede, ældre, blinde mand, der må så gruelig meget igennem.

   

  Væmmelige røvere på banen

  I 2'eren er han flyttet, og hans nye hus er ligeså hemmelighedsfuldt og småuhyggeligt som det gamle. I mellemtiden – der er gået otte år, får vi at vide – har han fået en datter, der nu er halvstor, og som kidnappes af væmmelige røvere.

   

  Vild og blodig kamp

  Nu starter den vilde og blodige kamp for at genvinde "forældremyndigheden", og der bliver bestemt ikke lagt fingre imellem i dét forehavende. Det viser sig, at fejden bliver decideret personlig, og den djærve datter må selv træffe nogle svære valg.

   

  Skriger til himlen

  Enkelte tiltag fungerer medrivende i både action- og gyserkoreografi, men manuskriptet skriger til himlen med sine håbløse overdrivelser og et proletarisk dum-idiotisk skrevet typegalleri. Hele herligheden er plastikfilmet i et vakuum af hektisk lyd og musik, og skuespillet tager ingen kegler.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2021, USA, Gyser, Thriller, Action, Krimi, Børn på film, Dyr på film, 98 min.

  Dansk titel: Don't Breathe 2
  Instr: Rodo Sayagues Prod: Fede Alvarez, Sam Raimi, Rob Tapert Manus: Fede Alvarez, Rodo Sayagues Foto: Pedro Luque Klip: Jan Kovac Mus: Roque Baños
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation