Don't Breathe (2016)

    Tre unge røvere får røven alvorligt på komedie, da de bryder ind i en blind mands villa midt i et øde kvarter.


    SKÆRPEDE SANSER

    Sammenhængende film:

    Don't Breathe (2016)

    Don't Breathe 2 (2021)

     

    Virkemidlerne og gysene falder sjældent overraskende i "Don't Breathe", men gyseren sætter yderst effektivt sanserne på spidsen og sænker sit klaustrofobiske tæppe, så det nærmest tager kvælertag.

     

    Skærpede sanser

    Tre unge "fritids-røvere" har fået nys om et kæmpe kontantbeløb i en villa. Her bor en blind alenemand, men røverne har vist ikke forberedt missionen grundigt nok. I hvert fald har de både glemt at tage højde for en bidsk rottweiler og mandens særdeles skærpede lugte- og høresans.

     

    Gyser-musikalitet

    Det er en formel, der ikke har krævet de helt store geniale indfald fra instruktør og manuskriptforfatter Fede Alvarez, men han har til gengæld virkelig evnet at finde en grundtone, der emmer af både gyser-musikalitet og fortællelyst.

     

    Vilde hårrejs

    Den hengemte location i en villa i et forladt og komplet øde kvarter giver filmoplevelsen et ekstra pift, men det er særligt i don't breathe-sekvenserne, filmen finder sine vildeste hårrejs: De snart sagesløse og indespærrede røvere kan ikke tillade sig at trække vejret, for den blinde mand hører ALT og viser ingen nåde.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2016, USA, Gyser, Thriller, Krimi, Dyr på film, 88 min.

    Dansk titel: Don't Breathe
    Instr: Fede Alvarez Prod: Fede Alvarez, Sam Raimi, Rob Tapert Manus: Fede Alvarez, Rodo Sayagues Foto: Pedro Luque Klip: Eric L. Beason, Louise Ford, Gardner Gould Mus: Roque Baños
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation