Black Dog (1998)

  En økonomisk trængt og prøveløsladt familiefar (og lastbilchauffør) falder for en dum fristelse og bliver truet på livet.


  LASTBILSPOTENS

  En sødt sammenbidt Patrick Swayze kan her opleves som en mand af den rette lastbilsstøbning i en grundlæggende dum, men også potent jern-mod-jern actionfilm.


  Masser af diesel
  Historien holder ikke ligefrem vand, men diesel er der til gengæld rigeligt af, efterhånden som Swayzes familiefar udfordres på køreteknik og liv af grumme bagmænd.

  En gusten opgave
  Swayzes Jack Crews har nemlig sagt ja til at køre en gustent lastet lastbil fra a til b mod en klækkelig betaling - kun fordi, han så kan undgå at gå fra hus og hjem, herunder sød kæreste og datter.

  Pedalatlet
  Men det bliver hurtigt klart, at der i lastrummet er ulovlige våben, og Crews må stort set stå på alle pedaler samtidig for at klare sig igennem prøvelserne på landevejene.

  Delikat action
  Actionsekvenserne er delikat veldrejet: De mange lastbilsscener drypper af mandesved og dieselkondens i et set up, hvor der ikke er sparet på noget. Buzz Feitshans IV bidrager ind imellem med lækker fotografering, og skuespillet er indenfor plottets begrænsninger en tand over det forventelige.

  Høj underholdningsværdi
  Enorme mængder af musik - herunder rigeligt med countrysang (countrysangeren Randy Travis spiller en central birolle) - præger (lyd)billedet, men falder acceptabelt ind i filmens noget ubehjælpsomme stil. Underholdningsværdien er i alle tilfælde høj og langt over forventning.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1998, USA, Action, Krimi, Drama, Børn på film, Biler på film, 89 min.

  Dansk titel: Stands, og du er død
  Instr: Kevin Hooks Prod: Raffaella De Laurentiis Manus: William Mickelberry, Dan Vining Foto: Buzz Feitshans IV Klip: Debra Neil-Fisher, Sabrina Plisco Mus: George S. Clinton