Monty Python's The Meaning of Life (1983)

  Selve essensen af livet gradbøjes og fortolkes i skæve vinkler fra barn- til alderdommen - og et stykke ind i døden.


  SKÆVHED FORPLIGTER

  De tre Monty Python-spillefilm:
  Monty Python and the Holy Grail (1975)
  Monty Python's Life of Brian (1979)
  Monty Python's The Meaning of Life (1983)

  Forventeligt aparte og på alle måder grænseoverskridende skæv humor: Monty Python’s tredje spillefilm rummer mange guldkorn - og en del sølvkorn.

  Meningen med livet?
  Filmens plot er en slags forsøg på at forklare meningen med livet - i en meget filosofisk kontekst. Men som man nok havde regnet ud, er fokus meget under bæltestedet og således langt mere jordnært.

  Sofistikeret humoristisk
  Det er i de uendeligt mange sofistikeret humoristiske detaljer, at filmen har sin egentlige force. Der er så mange skæve idéer, at man først rigtigt opdager dem efter filmoplevelsen, og således vender handlingen tilbage og former et lille smil på læberne.

  Politisk ukorrekthed
  Og der er politisk ukorrekthed i meget rige mængder i alt fra parodier på den katolske kirke over seksualundervisning til mødet med Døden i egen høje person.

  Bramfrihed af en anden verden
  Ikke noget for sarte eller rettroende sjæle, men i al sin enkelthed sofistikeret bramfrihed som kun Monty Python kunne skabe det.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1983, Storbritannien, Fantasi, Komedie, Farce, 107 min.

  Dansk titel: The Meaning of Life
  Instr: Terry Jones, Terry Gilliam Prod: John Goldstone Manus: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle Foto: Peter Hannan, Roger Pratt Klip: Julian Doyle Mus: John Du Prez
  Priser
  • CAN - Grand Prize of the Jury
  • CAN-N - Palme d'Or-nominering