The Killing [4] (2014)

  Et Seattle-politmakkerpar forsøger at skjule deres egen selvtægt, mens en ny sag stiger politikorpset til hovedet.


  FIN AFRUNDING

  Sammenhængende i denne serie:
  Forbrydelsen (2007)
  Forbrydelsen II (2009)
  Forbrydelsen III (2012)
  The Killing [1] (2011)
  The Killing [2] (2012)
  The Killing [3] (2013)
  The Killing [4] (2014)

  Fjerde og sidste sæson af den amerikanske udgave af "Forbrydelsen" er komprimeret til færre og længere afsnit og afrunder i store træk begivenhederne fint.

  Dårlig samvittighed
  Dårlig samvittighed og angst for at miste skilt og levebrød præger makkerparret Sarah og Stephen fra Seattle politi, efter at de i tredje sæson gik til selvtægt - i hvert fald Sarah.

  Bøvl i privatlivet
  Nu presser en ny sag sig på. En sag der kræver fuld opmærksomhed, men det er svært at mønstre, når man selv står for skud - og begge betjente får tiltagende bøvl i privatlivet.

  Krampagtige tendenser
  Vi kommer ikke helt så flot i stemning, som det var tilfældet i de første tre sæsoner. Fjerde sæson bliver for tidligt indfanget af afrundingens svære kunst, samtidig med at Mireille Enos i hovedrollen i sine tiltagende kriser grænser til det krampagtige spil. Og så er der dømt tudefjæs til bristepunktet i mødet med sæsonens hovedmistænkte, Kyle Stansbury.

  Makkerpar-dramatik
  Det er i sandhed ikke altid lige kønt at se på, men sæsonen holder sig pænt på måtten og former en både vedkommende og troværdig makkerpar-dramatik, der holder til sidste episode, selvom slutscenen må kategoriseres som lovligt amerikansk.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024