Scott Pilgrim vs. the World (2010)

  En ung fyr jager sin nye store kærlighed, men før han kan få skovlen under hende, må han i åben kamp med hendes syv onde ekskærester.


  PIGEGLÆDENS PRØVELSER

  Ungdommeligt kreativ fra-grafisk-roman-til-film-komedie, der i så videst omfang, som det overhovedet synes muligt, forsøger at vække tegninger til live. Og det kommer der en hel del både spøjse og farvestrålende situationer ud af, men filmproduktet som helhed er langt mere uroligt og springende end egentlig fascinerende.

   

  Pigeglædens prøvelser

  Scott Pilgrim er en fyr i 20'erne, der er glad for piger. Der bliver set skævt til ham, da han begynder at date en teenager, men snart får han endnu større udfordringer, da han forelsker sig i den vekslende nuancer-hårfarvede Ramona Flowers. Hun er ikke sådan lige til at score, og snart tårner udfordringerne i dén retning sig for alvor op for Scott.

   

  Veloplagte fjollehoveder

  Spillet mellem de mange unge fjollehoveder (filmen er komik med komik på fra ende til anden) slår gnister, og det er hér, energierne for alvor danser i filmoplevelsen. Det er også i replikvekslingerne, at den største kilde til underholdning ligger - og mindre i de endeløse strømme af tekst og grafik hen over lærredet.

   

  Drenget charme

  Michael Cera spiller som altid dygtigt på sin (meget) drengede charme, denne gang ikke uden vis portion kærkommen selvironi. Den stort opslåede underlægningsmusilk af Nigel Godrich sørger egentlig mest af alt for et lag støj mere i en i forvejen alt for (visuelt og lydmæssigt) støjende komedie.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2010, USA, Komedie, Fantasi, Teenagere, 112 min.

  Dansk titel: Scott Pilgrim mod verden
  Instr: Edgar Wright Prod: Eric Gitter m.fl. Manus: Michael Bacall, Edgar Wright Baseret på: grafiske romaner af Lee O'Malley Foto: Bill Pope Klip: Jonathan Amos, Paul Machliss Mus: Nigel Godrich