I Am Legend (2007)

  90 % af Jordens befolkning er udryddet af en virus, og nu truer zombier med at gøre det af med de allersidste levende.


  VIGTIG MISSION

  Filmateriseringer af "I Am Legend":

  The Last Man on Earth (1964)

  The Omega Man (1971)

  I Am Legend (2007)

   

  Velkendt amerikansk-patriotisk helteepos, men med noget på hjerte. "I Am Legend" kan noget med sine flot koreograferede billeder af et mennesketomt New York.

  Eneste overlevende?
  Heldigvis er omkring tre fjerdedele af filmen koncentreret om netop ensomheden i New York, i og med at hovedpersonen, Robert Neville, forsøger at overleve tilsyneladende som den eneste overlevende (sammen med sin schæfer).

  Zombierne kommer
  Og det er ikke nemt, for zombierne kommer frem om natten og udtænker efterhånden skumle planer for også at komme i kødet på Neville, der - måske - i sidste øjeblik bliver helt, efter at han netop har mødt en mor med søn.

  Sprødt lydbillede
  Filmens postapokalyptiske hoveddel er virkelig flot og også overraskende jordbunden, ikke mange overflødige effekter presser sig på, hvilket blandt andet levner plads til et sprødt lydbillede af vilde dyr og markante ekkoer mellem øde bygninger.

  Lommefilosofisk
  Den sidste halve time er lidt som ventet mere en tour de force i småvamle moraler og verdensperspektiverende lommefilosofi, komplet med en flere minutter lang hyldesttale til Bob Marley, der ifølge Neville er en af de største fredsmissionærer, der nogensinde har levet.. Will Smith bærer filmen pænt i den meget ensomme rolle.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2007, USA, Science Fiction, Gyser, Drama, Zombiefilm, Dyr på film, 101 min.

  Dansk titel: I Am Legend
  Instr: Francis Lawrence Prod: Akiva Goldsman, David Heyman, James Lassiter, Neal H. Moritz Manus: Mark Protosevich, Akiva Goldsman, John William Corrington Baseret på: roman af Richard Matheson Foto: Andrew Lesnie Klip: Wayne Wahrman Mus: James Newton Howard