The Biggest Little Farm (2018)

  Et idealistisk ungt par starter en stor økologisk gård i Californien. Det er hårdt arbejde, men umagen værd.


  FARCE-DOKUMENTAR

  Prisoverdynget og hyldet amerikansk dokumentar, der skildrer et ungt iværksætterpars drøm om at blive økologiske farmere i stor stil. I en tid med klimaforandringer er det californiske par svært opsatte på at komme i gang med projektet, men de har ingen midler.

   

  Gold gøres frugtbar

  Men vupti, pludselig – og mærkværdigt uforklaret – er finansieringen i vinkel, og gold jord kan langsomt og sikkert gøres frugtbar. Det kræver bare masser af tålmodighed og tro på tingene.

   

  Meget stor landbrugsskala

  Det kan ikke være små midler, der er doneret til projektet. Vi snakker meget stor landbrugsskala, acre efter acre af jord, der skal omstilles til fertilitet og bæredygtighed.

   

  Idealistisk rejse

  Dokumentaristen John Chester (der har en fortid som natur-fotograf) er selv en af hovedpersonerne i filmen, i det ”The Biggest Little Farm” beskriver ægteparrets beundringsværdigt idealistiske landbrugsrejse.

   

  Åh så nuttet

  Der er en pæn portion jeg en gård mig bygge vil og Jens Hansen har en bondegård over dokumentaren: Dyreglæden skinner igennem, og det er åh så nuttet alt sammen.

   

  Farce-dokumentar

  Men filmen er alligevel svær at sluge, bl.a. fordi den nærmest er en feel-good-farce-dokumentar, der går humoristisk (lalleglad-komisk) til alle sine dyr, projekter, gødning mm., og det kan godt blive for meget.

   

  Konstant musikunderlægning

  Ikke mindst fordi, underlægningen tilmed konstant underbygger stemningerne og dyrene (grisen har trut-musik, går det lidt sløjt, bruser violinerne, osv.). Meget amerikansk i sin tilgang – og man kan ikke rigtig gennemskue, hvem der er afsenderen. Er der noget propagandistisk over det hele?  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  2018, USA, Dokumentar, Dyr på film, 91 min.

  Dansk titel: The Biggest Little Farm
  Instr: John Chester Prod: John Chester, Sandra Keats Manus: John Chester, Mark Monroe Foto: John Chester; Mallory Cunningham; Benji Lanpher; Chris Martin; Kyle Romanek Klip: Amy Overbeck Mus: Jeff Beal
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation