Late Summer (2001)

  En ung teenagedreng er på sommerferie hos sin ældre fætter og fascineres af hans modenhed, fysik og kærlige væsen.


  OPRIGTIGHEDENS ENERGI

  Befriende frigjort, "vovet" og oprigtig amerikansk kortfilm, der holder en moden og indsigtsfuld kurs - lige indtil en lidt for fatalistisk slutning. Instruktør, manuskriptforfatter og klipper David Ottenhouse viser balanceret omsorg for en teenageren Adams (seksuelle) fascination af sin ældre fætter, en sommer hvor alt ånder idyl.

   

  Spirende seksualitet

  Denne sommer er et langt tilbageblik, for filmen starter med et glimt af Adam som voksen fotograf, på vej til fernisering af en række af sine værker, heriblandt et snapshot af fætteren dén sommer for mange år siden. Næsten hele kortfilmen, der sammenlagt varer 28 minutter, beskriver Adams spirende seksualitet - på en subtil og poetisk facon.

   

  Umiddelbar tiltrækning

  Adam er på sommerbesøg hos sin noget ældre fætter og tiltrækkes af hans modenhed, fysik - og umiddelbarhed. Fætteren Josh er nemlig både kærlig, forstående og eftergivende. Han opfanger sin yngre fætters nysgerrige blikke og håndterer dem helt rigtigt: med søde kommentarer og forklaringer.

   

  Stådreng efter søbad

  Da Adam får stådreng efter et fælles aften-søbad med sin fætter og er frygtelig pinlig over at stige op af vandet, smiler Josh bare ad ham og perspektiverer det at få en boner. Inden da har han netop svaret på Adams nysgerrige spørgsmål om seksualaktens lyksaligheder (Adam overværede, da Josh "ordnede" sin kæreste på kirkegården.)

   

  Oprigtighedens energi

  "Late Summer" er båret af den gode energi, der ligger i den oprigtige tilgang. Langt fra gennemsnitlig amerikansk - og modig i sin gengivelse af aldersmæssigt unge flirt med seksualiteten. Samspillet mellem Christopher Nee og Erol Zeybekoglu er betagende - i al sin enkelhed uden omsvøb af nogen art og i umiddelbarhedens skønne tjeneste. Det meste af spillet ligger i øjnenes lynende budskaber, særligt fra Zeybekoglus spil i rollen som Adam.

   

  Ikke helt i balance

  Jay Gottliebs musik er inspireret af klassiske mestre og tager ikke overhånd, måske med undtagelse af den før omtalte slutning, der ikke helt er i balance med en ellers meget anbefalelsesværdig kortfilm.  Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2001, USA, Drama, Homoseksuelt tema, Teenagere, 28 min.

  Dansk titel: Late Summer
  Instr: David Ottenhouse Prod: Fabrice Allard, Karri Webb Faigen, Kelly Lawman, David Ottenhouse Manus: David Ottenhouse Foto: John Leuba Klip: David Ottenhouse Mus: Jay Gottlieb
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation