Author! Author! (1982)

  En enlig kreativ familiefar og teaterforfatter forsøger at holde sammen på livet og kommer i store vanskeligheder.


  FORUDSIGELIG FORESTILLING

  + PLUS: få fine familiestemninger
  -MINUS: ekstremt sødladen | kedelige roller

   

  Der er såmænd ikke meget uforligneligt ved denne lummersøde amerikanske romantiksaga om en kreativ familiefar, der har alvorlige problemer med kærligheden: En klassisk amerikanske historie, der ikke tør gå på kompromis med skilsmisseklichéerne og som hægter sig fast i det forudsigelige som tentaklerne på en blækspruttearm.

  Ihærdig forfatter
  Al Pacino spiller hovedrollen som den ihærdige teaterforfatter Ivan Travalian, der ved siden af sin hektiske hverdag på teatret forsøger at holde sammen på sin lille familie.

  Lagt på is
  Det er svært, og konen lægger tilmed manden på is til fordel for en væsentlig ældre mand. Nu er Ivan oppe på hælene, men midt i alle forsøg på at generobre konen forelsker han sig i en skuespillerinde. Og alle børnene derhjemme, som konen har skrabet sammen ved hjælp af talrige forskellige mænd, er nu både til besvær og samtidig også en stor støtte for den forvirrede familiefar.

  En "sød" historie
  Sådan går det slag i slag. Al Pacino er passabel i hovedrollen (og blev Golden Globe-nomineret), men der er slet ikke udfordring nok i rolletegningerne. Derfor ender "Author! Author!" som en lille "sød" historie til det (for)sukrede hjerte. Alle børnene er blevet udstyret med hver deres kejtede særpræg. De spiller udmærket, men i stedet for at være morsomme kommer de til at virke ufrivilligt irriterende.

  Sammenhold med stort S
  Familiens sammenhold med megastort S er et af filmens mest usandsynlige elementer. Det er simpelthen rørende og urørligt, som det kun kan lade sig gøre på amerikansk film, og det bliver ikke mindre honningsødt af Dave Grusins alt for styrende musik.  Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1982, USA, Drama, Børn på film, 103 min.

  Dansk titel: Far og forfatter
  Instr: Arthur Hiller Prod: Irwin Winkler Manus: Israel Horovitz Foto: Victor J. Kemper Klip: William Reynolds Mus: Dave Grusin
  Priser
  • GG-N - Bedste skuespiller (Pacino)