The Client (1994)

  En 11-årig dreng bliver vidne til et selvmord og trækkes ind i et netværk af glubende sultne og spørgelystne advokater


  ENE DRENG MOD OVERMAGTEN

  11-årige Mark Sway og hans lillebror bliver ved et tilfælde vidner til et selvmord: En betydningsfuld, amerikansk advokat har kørt sin bil ud i skoven for at kunne dø i fred og ro.

  Store hemmeligheder
  Han opdager drengen, der forsøger at forhindre hans selvmord, og han fortæller ham nogle store hemmeligheder i dén tro, at drengen skal dø sammen med ham. Men Mark undslipper. Nu vikles Mark ind i politiets efterforskning og kommer til at stå over for landets førende FBI-agenter, heriblandt Tommy Lee Jones.

  Advokat for $1
  For at beskytte sine rettigheder hyrer Mark en advokat for 1 dollar. Efterhånden tilspidses situationen, og Mark og hans advokat bliver truet på livet. Sammen må de grueligt meget igennem.

  Høj intensitet
  I det meste af dette drama er intensiteten høj. Handlingen er overvejende troværdig, og rent fotografisk er filmen smuk og medrivende. Spændingen finder sjældent hvile i det psykologisk fortættede drama om en halvstor dreng i de store mænds magtspil.

  Lun humor
  For tilskueren er de mange advokater nemme at håndtere. Det bliver ikke for meget, ikke for "kontor-præget", ikke for kedeligt. Dette især på grund af, at personerne bibringes en lun form for humor, der hovedsagligt findes i spillet mellem Susan Sarandon og Tommy Lee Jones.

  Under lavmål
  Slutningen er desværre under lavmål. Måske rørende, men definitivt ikke god! Filmens morale er: "Tag en dag ad gangen", hvilket Susan Sarandon udtrykker, og Marks mor gentager i slutningen.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024