The Client (1994)

  En 11-årig dreng bliver vidne til et selvmord og trækkes ind i et netværk af glubende sultne og spørgelystne advokater


  ENE DRENG MOD OVERMAGTEN

  Den 11-årige dreng Mark Sway og hans lillebror bliver ved et tilfælde vidner til et selvmord. En betydningsfuld amerikansk advokat har kørt sin bil ud i skoven for at kunne dø i fred og ro.

  Store hemmeligheder
  Han opdager drengen, der forsøger at forhindre hans selvmord, og han fortæller ham nogle store hemmeligheder i den tro, at drengen skal dø sammen med ham. Men Mark undslipper. Nu vikles han ind i politiets efterforskning og kommer til at stå over for landets førende FBI-agenter, heriblandt Tommy Lee Jones.

  Advokat for $1
  For at beskytte sine rettigheder hyrer Mark en advokat for 1 dollar. Efterhånden tilspidses situationen, og Mark og hans advokat bliver truet på livet. Sammen må de grueligt meget igennem.

  Høj intensitet
  I det meste af dette drama er intensiteten høj. Handlingen er god og mangesidet, og rent fotografisk er filmen smuk og medrivende. Spændingen finder sjældent hvile, selvom det ikke er nogen decideret actionfilm. Det er et psykologisk drama om en lille dreng i de store mænds magtspil.

  Lun humor
  For tilskueren er de mange advokater nemme at håndtere. Det bliver ikke for meget, ikke for "kontor-præget", ikke for kedeligt. Dette især på grund af, at man bibringer en lun form for humor, der hovedsaglig findes i spillet mellem Susan Sarandon og Tommy Lee Jones.

  Under lavmål
  Slutningen er desværre under lavmål. Måske rørende men definitivt ikke god! Filmens morale er: "Tag en dag ad gangen", hvilket Susan Sarandon udtrykker, og Marks mor gentager i slutningen.  Anmeldt i 1997 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020