Nothing Personal (1995)

  En virkelighedsnær beretning fra den håb- og endeløse borgerkrig i Nordirland.


  HØJKONCENTRERET

  Man får et udmærket indblik i borgerkrigen i Nordirland ved at se "Nothing Personal": En virkelighedsnær og meget dramatisk fortælling fra kampens hede. Den fraskilte familiefar, Liam, hverken kan eller vil isolere sig fra dramatikken i Belfasts gader, så han forlader sine to børn i lejligheden og går i kamp.

  Heftige gadekampe
  Men det er mere end almindeligt farligt at færdes ude. Der kastes med sten og bomber, og hver gang en gruppe protestanter ser en enlig katolik på gaden - eller omvendt - så kan man være sikker på, at det ender i ubarmhjertige spark og slag.
   

  Nervørse børn

  Da Liam har været væk i mange timer, begynder hans børn at blive nervøse, og datteren går ud på gaden for at lede. Imens bliver Liam mishandlet af den hårdnakkede Ginger og hans håndlangere.

  Katastrofale følger
  Da Liams børn endelig forenes med deres far, der bliver sparket ud af en gammel Ford, får det katastrofale følger.

  Barsk & ligefrem
  "Nothing Personal" er barsk og ligefrem. Skuespillet er ganske forførende, og den irske dialekt er med til at distancere scenerne helt nødvendigt fra Hollywood.

  Højkoncentreret
  Filmens blot 81 minutter rummer al den dramatik og spænding, man kan ønske sig. Måske er slutningen lidt for højkoncentreret og forjaget, men helhedsindtrykket lader sig ikke ændre.  Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1995, Storbritannien, Irland, Krigsdrama, Børn på film, 81 min.

  Dansk titel: Nothing Personal
  Instr: Thaddeus O'Sullivan Prod: Cavendish, Tracey Seaward Manus: Daniel Mornin Foto: Dick Pope Klip: Michael Parker, Christopher Rouse Mus: Philip Appleby