The River Wild (1994)

  To skumle forbrydere på flugt tager en ferierende familie i kano som gidsler ad farefulde vande.


  OVERLEVELSES-INSTINKTER

  "The River Wild" bygger på et klassisk gidseltagningstema, hvor en før så kriseramt lille familie genforenes, mens de gennemlever dramaet. I denne historie er det kvinden, der viser sig at være den stærkeste og mest handlekraftige med det mest lysende overlevelsesinstinkt.

  Rolig opbygning
  Filmen bygges stille og roligt op. Den lille kernefamilie skal rafte på en temmelig berygtet og ret så voldsom flod. Men Meryl Streeps husmor Gail har været vejleder på netop denne flod i sine unge dage, så hun har ingen problemer med at klare selv de vildeste vandfald. I begyndelsen af deres lille ferie møder familien tre yngre mænd, der viser sig at skulle på samme tur, og de støder hurtigt på dem længere nede af floden.

  En reel mistanke
  Gails mand er den første, der fatter mistanke til de to, der er tilbage efter den tredje stak af, men Gail tror, at hans jalousi i forhold til mulige rivaler er årsag til mistanken. Det skal dog snart vise sig, at de to mænd ikke har rent mel i posen.

   

  Flugten på floden

  De har røvet en kvægauktion og har nu taget flugten på floden. Desperat forsøger Gail og hendes mand at stikke af, men det er svært, da deres søn er blevet meget begejstret for den ene af de to røvere.

  Livsfarligt vandfald
  Situationen bliver ikke bedre af, at en revolver dukker op, og at Gail tvinges til at føre skurkene gennem det livsfarlige vandfald længere nede af floden.

  Velfungerende thriller
  "The River Wild" er en velfungerende thriller, der har noget på hjerte, og det formidles på en både effektiv og professionel måde. Fotograferingen er en af filmens styrker; de barske naturomgivelser spiller en central rolle.

  Stemningsfuldt
  Instruktør Curtis Hanson kombinerer rolig kameraføring med absurd hurtige bevægelser fra en helikopter. Når man er kommet sig ovenpå de forskellige klichéer i filmens start, tager det fart. Efter ca. tre kvarter glemmer man alt omkring sig og kan bare nyde det stemningsfulde og godt sammenskruede drama.  Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1994, USA, Action, Eventyr, Krimi, Børn på film, Bjerge på film, 111 min.

  Dansk titel: The River Wild
  Instr: Curtis Hanson Prod: David Foster, Lawrence Turman Manus: Denis O'Neill Foto: Robert Elswit Klip: Joe Hutshing, David Brenner Mus: Jerry Goldsmith
  Priser
  • GG-N - Bedste skuespiller (Streep)
  • GG-N - Bedste birolleskuespiller (Bacon)