Volunteers (1985)

  En bro skal bygges over en fattig landsby i Thailand, men der går ikke længe, før brobyggerne sprænger den i luften igen.


  STORSLEM FARCE

  Der er ikke så meget at rafle om med hensyn til denne film: Det er en af de absolut mest hæsblæsende ligegyldigt fjogede komedier, man kan komme ud for. Filmens danske titel burde have været "Filmholdet, der kvajede sig grumt med at indspille denne film".
   

  En blondine og en tyksak

  Overklasse-snobben Lawrence Whatley Bourne III kommer ved et tilfælde og mod sin vilje med til Thailand, hvor der skal bygges en bro over en flod ved en fattig landsby. Opholdet i Thailand kommer til at betyde meget for ham. Han møder nemlig den skønne blondine Beth Wexler og den højtråbende tyksak Tom Tuttle.

  Parodi på klassiker
  De bygger, sammen med en hær af thai'er, en nydelig bro, men da de finder ud af, at den skal bruges af den ondsindede røde armé, sprænger de den i luften igen. Ikke så svært at få øje på, hvilken film, man forsøger at parodiere: The Bridge on the River Kwai (1957).

  John Candy acceptabel
  Filmens i særklasse mest nævneværdige øjeblikke står John Candy for. Og når det kan afsløres, at selv disse øjeblikke er helt ved siden af al morsomhed i denne verden, siger det vel ikke så lidt om resten af filmen?  Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1985, USA, Komedie, Farce, 104 min.

  Dansk titel: Broen der kvajede sig
  Instr: Nicholas Meyer Prod: Richard Shepherd, Walter F. Parkes Manus: Ken Levine, David Isaacs Foto: Ric Waite Klip: Ronald Roose, Steven Polivka Mus: James Horner