Nitten røde roser (1974)

  En ung ingeniør hævner systematisk sin kærestes tragiske død i en bilulykke.


  POPULÆR DANSK KRIMI

  Esben Høilund Carlsens instruktørdebut er denne seriemorderfilm om ingeniøren, der efter sin kærestes tragiske død gør livet surt for de mennesker, der var med i bilen, der forulykkede. Ingeniøren finder en højt elsket person i hver "medskyldiges" familie og gør det på brutal vis af med dem.

  Herligt trekløver
  Det bedste ved filmen er samspillet mellem de tre politifolk, der skal forsøge at finde frem til den gale morder. Det er så forskellige skuespillere som Jens Okking, Ulf Pilgaard og Poul Reichhardt, der skildrer politigerningen - med stor underholdningsværdi til følge.

  Manglende højspænding
  Selve plottet med al dets amerikansk inspirerede spænding er ikke noget at skrive hjem om. Efter et interessevækkende anslag, hvor Henning Jensen gør det af med en yndig pige ved at kaste hende ud fra et højhus, flader filmen noget ud og leverer aldrig til fulde den spænding, man havde håbet på.

  Fint genre-indspark
  Det er dog interessant at se genren iscenesat på dansk maner i en tid, hvor krimier bestemt ikke var noget, man gjorde sig i. Håndværksmæssigt ligger "Nitten røde roser" på et flot niveau.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024