Bryggeren (1996)

  Flere generationer af Carlsberg-bryggere gennemlever sorrig og glæde.


  KEDSOMMELIG MASTODONTSERIE

  "Bryggeren"s mange stive skuespillerpræstationer bliver desværre mere end noget andet et stort troværdighedsproblem.

  Aldrig overbevisende
  I en 12 timer lang tv-serie skulle der gerne være noget at blive siddende for. Kaspar Rostrup og hans scenografer har da også gjort, hvad de kan for at genskabe det gamle Danmark fra brygger J.C. Jacobsens unge og ældre dage. Flot nok, men aldrig tilnærmelsesvist overbevisende.

  Intriger bag øltønderne
  Det er historien om Carlsbergs grundlægger, J.C. Jacobsen (som yngre spillet af Jens Jørn Spottag, som ældre af Frits Helmuth), og alle hans op og -nedture i forbindelse med det hårde liv som ølbrygger. De heftigste problemer og intriger udspiller sig bag øltønderne, hvor konen Laura ikke altid vil som manden - eller omvendt. Værst bliver det dog, da sønnen Carl skal overtage efter farmand og ikke er helt så (øl)entusiastisk.

  Vaklende skuespil
  Hvad der er værst ved "Bryggeren" er, som antydet, enkelte decideret vaklende skuespillerpræstationer. Cecilia Zwick-Nash tager en meget vanskelig svingom med tilskueren, mens Jens Jørn Spottag i helheden er stiv og utroværdig som bryggeren.

  Bedring med alderen
  Det bliver meget bedre, da alderen trykker Jacobsen, og Frits Helmuth træder til. Nu kommer der lidt liv i kludene. Men stadigvæk er der hele tiden et væld af biroller (se blot rollelisten!), hvoraf mange desværre er præget af udtalt mangel på indlevelse.  Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1996, Danmark/TV, Historie, Drama, Teenagere, Børn på film, 720 min.

  Dansk titel: Bryggeren (tvs)
  Instr: Kaspar Rostrup Prod: Lars Kolvig Manus: Kaspar Rostrup Foto: Richard Lindström Klip: Grete Møldrup Mus: Fuzzy
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation