Bryggeren (1996)

  Flere generationer af Carlsberg-bryggere gennemlever sorrig og glæde.


  KEDSOMMELIG MASTODONTSERIE

  Kaspar Rostrup har aldrig været den store personinstruktør, men i "Bryggeren" skinner det så voldsomt igennem i mange skuespillerpræstationer, at det bliver et stort troværdighedsproblem.

  Aldrig overbevisende
  I en 12 timer lang tv-serie skulle der gerne være noget at blive siddende for. Rostrup og hans scenografer har da også gjort, hvad de kunne for at genskabe det gamle Danmark fra brygger J.C. Jacobsens unge og ældre dage. Flot nok, men aldrig tilnærmelsesvis overbevisende. Det er historien om Carlsbergs grundlægger, J.C. Jacobsen (som yngre spillet af Jens Jørn Spottag, som ældre af Frits Helmuth), og alle hans op og -nedture i forbindelse med det hårde liv som ølbrygger.

  Intriger bag øltønderne
  De største problemer og intriger udspiller sig bag øltønderne, hvor konen, Laura, ikke altid vil som manden - eller omvendt. Værst bliver det dog, da sønnen, Carl, skal overtage efter farmand og ikke er helt så entusiastisk.

  Vaklende skuespil
  Hvad der er værst ved "Bryggeren" er enkelte decideret vaklende skuespillerpræstationer. Cecilia Zwick-Nash tager en meget vanskelig svingom med tilskueren, mens Jens Jørn Spottag er stiv og uinspireret som bryggeren.

  Bedring med alderen
  Det bliver meget bedre, da alderen trykker Jacobsen, og Frits Helmuth træder til. Nu kommer der lidt liv i kludene. Men stadigvæk er der hele tiden et væld af biroller (se blot rollelisten!), hvoraf mange desværre er præget af udtalt mangel på indlevelse.  Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1996, Danmark, Historie, Drama, Teenagere, Børn på film, 720 min.

  Dansk titel: Bryggeren (tvs)
  Instr: Kaspar Rostrup Prod: Oplysning Mangler Manus: Kaspar Rostrup Foto: Richard Lindström Klip: Grete Møldrup Mus: Fuzzy
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation