The Intern (2015)

  En 70-årig enkemand ansøger om et seniorjob i en trendy internetvirksomhed. Hans erfaring og visdom sætter præg på hverdagen.


  MODERNE EVENTYR

  Helt utrolig sødladen feel good-film fra genremesteren Nancy Meyers (det er hende med bl.a. What Women Want (2000) og Something's Gotta Give (2003)).

  Grå hverdag
  Meyers historier tiltrækker store stjerner, således også i "The Intern", hvor Robert De Niro udfylder hovedrollen som enkemanden Ben. Hans hverdag er lidt for grå, så han ansøger om en senior-praktikantstilling i et trendy internetfirma, og får jobbet.

  Visdommen værdsættes
  Her bliver han personlig assistent for firmaets kvindelige direktør, Jules, der til at starte med er irriteret over Bens opmærksomhed, men snart begynder at værdsætte hans visdom og ro - både i arbejdet og privat.

  Mange års erfaring
  Ben bliver således involveret i kriser på flere fronter og har gode råd klar fra sine mange års erfaring. Hvem ved, måske der også er bid, da den mere jævnaldrende massøse Fiona pludselig træder ind i hans liv.

  Sympatisk præstation
  "The Intern" er bedst, når der ikke kæles alt for meget for hverdagens små og store udfordringer og i stedet fokuseres på forholdet mellem Ben og Jules. Her får Robert De Niro vredet en ganske sympatisk præstation ud af visdomsrollen, mens Anne Hathaway er dygtig i sin formidling af ultimativ karrierestress.

  Decideret vammelt
  Dette tema portrætterer filmen bedst i den første times tid, siden går det for meget moral og lykkelig love you i dramaet, kulminerende i det decideret vamle.

  Lovlig klistret
  Det er svært ikke at føle sig lidt klistret, når Nancy Meyers fortælleunivers er allermest outreret sødladent, komplet med nærved konstant tilstedeværende "supermarkedsmusak".

  Prinsen får sin prinsesse
  Men i helheden drages man alligevel af den gode historie, der er som et moderne eventyr, hvor prinsen får sin prinsesse, og den unge får gode råd af den gamle.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2015, USA, Drama, Komedie, Teenagere, 121 min.

  Dansk titel: Praktikanten
  Instr: Nancy Meyers Prod: Suzanne McNeill Farwell, Nancy Meyers Manus: Nancy Meyers Foto: Stephen Goldblatt Klip: Robert Leighton Mus: Theodore Shapiro