36 fillette (1988)

  En 14-årig pige er ude efter at få taget sin mødom, men spiller kostbar og trækker begivenhederne i langdrag.


  FINT UNGPIGEPORTRÆT

  Endnu engang i selskab med et af den franske instruktør Catherine Breillats portrætter af en ung piges ihærdige søgen efter sin seksuelle debut.

  Seksuel debut
  "36 fillette" er historien om den 14-årige Lili, der er ved at kede sig ihjel på campingferie med sin bror og forældre. Takket være sin modne krop og et lysende gåpåmod, skal det snart lykkes Lili at forføre en person af det modsatte køn.

  Spiller kostbar
  Det er Lilis store mål at miste sin mødom, men når det kommer til stykket, og hun har mødt en villig bedækker, stejler den unge pige, vrinsker surt og præmenstruelt, vil alligevel ikke, spiller kostbar. Det er hård kost for den midaldrende mand, der gerne vil give Lili en omgang, samtidig med at han må kæmpe med sin egen dårlige samvittighed over at have lyst til en mindreårig.

  Velspillet og intens
  Filmen er pænt realistisk, velspillet og intens. Portrættet er nærgående, ægte, men bestemt ikke smukt. Der står på det nærmeste "pubertet" malet hen over lærredet, så kraft- og virkningsfuldt fremtræder Lili og hendes barnligt naive væremåde på kanten af voksenlivet.

  Kører i ring
  Dramaet kører lidt i ring, Lili driver rundt med sin bejler. Bejleren forsøger igen og igen at få hånden op under pigens skørter, hvilket naturligvis gerne skulle lede til, at mere end blot hånden fandt vej op. Breillat instruerer med stor overbevisning, filmen fungerer med ganske enkle virkemidler, fuldstændig blottet for filmtekniske raffinementer.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  1988, Frankrig, Romantik, Psykologisk drama, Coming of Age, Teenagere, Erotik, 88 min.

  Dansk titel: 36 fillette
  Instr: Catherine Breillat Prod: Emmanuel Schlumberger, Valérie Seydoux Manus: Catherine Breillat, Roger Salloch Baseret på: roman af Catherine Breillat Foto: Laurent Dailland Klip: Yann Dedet Mus: Maxime Schmitt
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation