À ma soeur! (2001)

  En 12-årig pige bærer verden på sine skuldre og må pænt se til fra kulissen, da hendes ældre søster bliver offer for en ung fyrs begær.


  INGEN TILFREDSSTILLELSE

  Catherine Breillat både skriver og instruerer denne sin - fristes man til at sige - 117. historie om en ung piges seksualitet. Det er de samme temaer igen igen igen; man kender næsten Breillats film på forhånd, for alle starter, forløber og slutter stort set ganske ens.

  Snart ikke jomfru længere
  "À ma soeur!" er historien om den 12-årige, Anaïs, og hendes lidt ældre søster, Elena, der under en ferie med forældrene støder ind i den unge fyr, Fernando, der straks kaster sig over den villige snart-ikke-jomfru-længere, Elena.

  Liderligt togt
  Den tykke og splittede lillesøster ser til fra kulissen, mens Elena får både kys, kram og seksuel debut. Det er hård mental kost for både store og -lillesøster, men hvor vil Fernando egentlig hen på sit liderlige togt?

  En skive af samme kage
  "À ma soeur!" er som nævnt en skive mere af samme kage, som Catherine Breillat har serveret for sit sultne publikum igennem dekader.

  Dikkedik på briksen
  En frustreret jomfru, lidt dikkedik på briksen, på med kondomet og så til sagen. Alt sammen reelt nok taget ud af det virkelige liv, men Breillat skal partout gang på gang tvære rundt i de samme indædt pigeseksualitetsanalyserende undertoner, og det kører man efterhånden træt i.

  Flot skuespil
  Ganske vist rummer de fleste af Breillats film storartet skuespil, og "À ma souer!" er ingen undtagelse: to fremragende pigepræstationer drukner i ovennævnte problematik.  Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2001, Frankrig, Erotik, Psykologisk drama, Coming of Age, Børn på film, Teenagere, 81 min.

  Dansk titel: For My Sister (Fat Girl)
  Instr: Catherine Breillat Prod: Jean-Francois Lepetit Manus: Catherine Breillat Foto: Yorgos Arvanitis Klip: Pascale Chavance
  Priser
  • BERLIN - Manfred Salzgeber Award
  • BERLIN-N - Golden Berlin Bear-nominering
  • CAN - France Culture Award