Vanilla Sky (2001)

  En stenrig don juan får skamferet sit ansigt i en ulykke, og så bliver der totalt kaos i mandens liv.


  PLØREVÆLLING

  Tom Cruise er det helt store omdrejningspunkt i Cameron Crowes genindspilning af filmen, "Abre los ojos". Cruise er den stenrige David Aames, der går meget op i at forføre damer - og har let ved det.

  Kvindebedårer
  Han har et særdeles ambitiøst projekt kørende med sin nyeste kvinde, Sofia, som han har valgt til fordel for den skinsyge, Julie. Kærlighedsspillet kører for fulde omdrejninger.

  En voldsom ulykke
  Så meget kører det, at det går galt for den stakkels David, og han involveres i en voldsom ulykke. Ulykken står - ligesom den del af filmen, der følger efter - som noget af et mysterium.

  David får sit ansigt skamferet, og nu er han pludselig ikke længere så vild med sig selv..

  I en fantasiverden
  Det kunne måske alt sammen lyde meget spændende, men filmen bliver mærkværdig og forsvinder ind i sin egen fantasiverden, der ikke rigtig bliver forklaret og i hvert fald ikke giver megen mening.

  Ingen sans for æstetik
  Filmen er en sær blanding af komedie, romantik, thriller og fantasi. Men blandingen er uden sans for æstetik, og den spøjse historie bidrager yderligere til at undergrave hele affæren.

  Blandt skuespillerne er Kurt Russell udmærket som hovedpersonens psykolog.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2001, USA, Spanien, Fantasi, Mystik, Romantik, 130 min.

  Dansk titel: Vanilla Sky
  Instr: Cameron Crowe Prod: Cameron Crowe, Tom Cruise, Paula Wagner Manus: Cameron Crowe Baseret på: filmen "Abre Los Ojos" af Alejandro Amenábar og Mateo Gil Foto: John Toll Klip: Joe Hutshing, Mark Livolsi Mus: Nancy Wilson
  Priser
  • AAN - Bedste originale sang ("Vanilla Sky")
  • GG-N - Bedste birolleskuespillerinde (Diaz)
  • GG-N - Bedste originale sang ("Vanilla Sky")