The Fall [3] (2016)

  Da en intelligent seriemorder er på spil i Belfast tilkaldes en kvindelig kriminalbetjent for at lede den vanskelige efterforskning.


  MØRKE I BELFAST #3

  Sammenhængende i denne serie:
  The Fall [1. Season] (tvs) (2013)
  The Fall [2. Season] (tvs) (2014)
  The Fall [3. Season] (tvs) (2016)

  I hvad der kan opleves som en naturlig afslutning på "The Fall"-serien, kan vi godt afsløre, at 3. sæson lægger sig helt ind i kurven, når det gælder spændingsforholdet mellem chefpolitiopdager Stella Gibson og Belfast-seriemorderen Paul Spector.

  Under skarp bevågenhed
  I tredje sæson vågner Spector op efter den alvorlige skududveksling, der afsluttede anden sæson. Han er under skarp bevågenhed på hospitalet, og da han er frisk nok til det, sættes han i behandling på en sikret psykiatrisk anstalt.

  Mistet hukommelsen?
  Spectors trick er, at han angivelig skal have mistet hukommelsen, så han overhovedet ingenting kan huske om de mord, han har begået. Nu er det op til Gibson og hendes hold af politifolk at samle beviser nok til den forestående retssag.

  God til stemninger
  Sæsonens seks episoder tager sig rigtig god tid til stemningsopbygning, og der er lange scener af meget høj intensitet, når den udspekulerede Spector stille og roligt lægger an til et eller andet.

  Rolig fortællestil
  Serien er afgjort skarpest i første sæson, der er modbydeligt nådesløs i sin skildring af Spectors dobbeltliv. De to følgende sæsoner træder groft sagt vande, men det positive i dette tråd er, at fortællestilen er betagende rolig.

  Psykologisk intensitet
  Her kan det godt ærgre, at underlægningsmusikken stikker sit hoved så meget frem, som den gør. Men læg samtidig mærke til de lange scener, der er overladt helt til den psykologiske intensitet, bl.a. når Spector samtaler med sin nye chefpsykiater (i en fin birolle til Krister Henriksson).

  Dramatisk afslutning
  Sæsonens slutning er særdeles dramatisk og som sådan vellykket. Generelt velspillet med Jamie Dornan som den stærkeste og Gillian Anderson med fine scener i den svært sammenbidte Stella Gibson-rolle.  Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  2016, Storbritannien, Krimi, Thriller, Børn på film, Seriemordere, 300 min.

  Dansk titel: The Fall [3. sæson] (tvs)
  Instr: Allan Cubitt Prod: Gub Neal, Julian Stevens Manus: Allan Cubitt Foto: Ruairi O´Brien Klip: Steve Singleton Mus: Keefus Ciancia, David Holmes