Absolute Conviction (1992)

  Betjentene Morse og Lewis må en tur i et åbent fængsel for at efterforske mordet på en indsat og en ring af økonomisk kriminelle.


  MORSE PÅ LAVBLUS

  Inspector Morse, sæson 6:

  Dead on Time (1992)

  Happy Families (1992)

  The Death of the Self (1992)

  Absolute Conviction (1992)

  Cherubim & Seraphim (1992)

   

  Vi er i Morse-sammenhæng ret tæt på at skrabe bunden i Antonia Birds iscenesættelse og med et af seriens mest uinteressante manuskripter. Morse og Lewis kommer i fængsel, det vil sige, de kommer til at bruge en del tid i et åbent fængsel, hvor en indsat bliver myrdet.

   

  Komplekse pengesager

  Mordsagen er et større roderi rundt i komplekse pengesager, hvor den ene kriminelle har mere skumle hensigter og flere store schweiziske konti end den anden, og samtidig har Morse fået ordre om, at han ikke må fornærme fængselsautoriterne, da Indenrigsministeriet har netop dette åbne fængsel som et kært barn.
   

  Stærke kvinder distraherer

  Flere stærke kvinder distraherer Morse i opklaringsarbejdet, ligesom en indsat, der hævder, han har siddet 16 år bag tremmer for en forbrydelse, han aldrig har begået. Affærerne og opklaringsarbejdet forbliver i det store og hele uinteressante. Det er ikke lykkedes instruktør Antonia Bird at få ret mange spændende øjeblikke ud af det kedsommeligt økomonifikserede manuskript, og karaktererne i mindre roller bliver både stereotype og latterlige.
   

  Tykt musiktæppe

  Det er frustrerende at være vidne til spildte Morse-minutter, når nu man kender seriens kvalitetspotentiale. Flere kiksede og misforståede virkemidler synes forsøgt som forstærkende ikoner på Morse-sfæren: Antonia Bird har lagt et tykt tæppe af musik over begivenhederne (alt er relativt, og det er kun "tykt" set i forhold til seriens normale diminutive musikalske standarder).
   

  Malplacerede scener

  Eksempelvis er den klassiske musik penslet ud i helt malplacerede scener. På en måde opleves episoden som en grim plet på serien, men det er ikke værre, end at man får endnu nogle gode øjeblikke fra Morse og Lewis til at leve højt på.  Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024