Happy Families (1992)

  Da den stenrige sir John Balcombe findes myrdet, trækkes kriminalbetjentene Morse og Lewis ind i et familiespil, hvis intriger ikke kender nogle grænser.


  INTRIGER PÅ HØJT PLAN

  Inspector Morse, sæson 6:

  Dead on Time (1992)

  Happy Families (1992)

  The Death of the Self (1992)

  Absolute Conviction (1992)

  Cherubim & Seraphim (1992)

   

  Endnu en episode med store kvaliteter; Morse-serien er og bliver stærkt vanedannende og samtidig højkoncentreret spænding på den kendetegnende bløde måde.
   

  Familieintriger

  Morse og Lewis havner i familien Balcombe, da familiens stenrige finansmand findes myrdet. Både afdødes kone og to sønner synes bestemt ikke at have noget imod, at manden er død, og det er virkelig kompliceret for opdagerne at gennemskue, hvad der foregår i den lille familie.
   

  Mystiske begivenheder

  Efterhånden som sagen skrider frem, indtræffer der flere og flere meget mystiske begivenheder; tilsyneladende er en morder ude på at dræbe hele familien Balcombe, og hvor Morse og Lewis længe har troet, at det var en af sønnerne, der stod bag, kommer de nu til at finde på nye mulige gerningsmænd.

  Iskolde familieforhold
  Daniel Boyles manuskript indeholder så mange twists and turns, at selv Morse og Lewis har svært ved at følge med. Men udviklingen er dybt overraskende, og tilskueren bliver måbende vidne til de iskolde familieforhold, der herkser under Balcombes tag.
   

  Kryptisk & opfindsom

  Det er på alle måder en kryptisk men også meget opfindsom historie, som instruktør Adrian Shergold får en yderst mindeværdig episode ud af. Ud over den absurde mordsag, der bliver mere og mere mystisk, kredser episoden også en del om Morses person.

  Sleske journalister
  Et par sleske journalister har nemlig besluttet sig for, at de vil skrive en intimiderende artikel om Morse, og den sky opdager bryder sig bestemt ikke om stilen.
   

  Kan ikke vide sig sikker

  Morse kan efterhånden ikke vide sig sikker nogle steder. Snart bliver han fotograferet i sit hjem, og han føler sig af gode grunde forfulgt. Denne ubehagelige hetz kombineret med, at Morse og Lewis er underlagt en konstitueret chef (med anderledes selviscenesættende karisma) giver makkerparret- og især Morse en masse ekstra spændinger.  Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1992, Storbritannien, Krimi, Drama, Inspector Morse, 100 min.

  Dansk titel: Familiespil
  Instr: Adrian Shergold Prod: Deidre Keir Manus: Daniel Boyle Baseret på: karakterer af Colin Dexter Foto: Peter Greenhalgh Klip: Peter Krook Mus: Barrington Pheloung