The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008)

  Et eventyrer-ægtepar og deres voksne søn må i direkte kamp med opvakte mumier i fjernøsten.


  DE DØDES GENKOMST

  Sammenhængende film:
  The Mummy (1999)
  The Mummy Returns (2001)
  The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008)

  Tredje film i mumie-trilogien blev den mest udskældte og direkte forhadte blandt både tilskuere og anmeldere, men egentlig er den slet ikke så ringe endda.

  Lovende start
  Det begynder i hvert fald lovende. Første knappe time er spækket med veltimet action, sofistikeret humor og sprøde visuelle effekter. Herefter går det rigtignok ned ad bakke, og filmen ender i en pløret suppe af effekthelvede i slow motion.
   

  Kræver ikke betænkningstid

  Ægteparret O'Connell er ved at køre lidt sur i den daglige trummerum hjemme i privaten, så da de får tilbudet om at drage til fjernøsten for at forske i dragekejserens skæbne, skal de ikke have lang betænkningstid.
   

  På sporet af en mumie

  I Kina møder de deres eventyrersøn: Han er på sporet af samme mumie: Dragekejserens kiste har han nærmest stående i sin stue, men hvad der ikke kunne forudsiges var, at mumien og hele hans hær snart bliver vækket fra de døde, og så kan det nok være, der skal kæmpes. Filmens sprudlende fremdrift er sprængfarlig underholdning, så længe den veltimede action og de gode jokes er velafmålt.

  Gode intentioner kvæles
  Instruktør Rob Cohen falder imidlertid helt i grøften ved at kvæle de gode intentioner i maltraktering af den visuelle stil - slow motion bliver efterhånden mere reglen end undtagelsen i kampscenerne. Skuespillet fungerer på det jævne.  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2008, USA, Tyskland, Kina, Eventyr, Action, Fantasi, 112 min.

  Dansk titel: Mumien: Drage-kejserens grav
  Instr: Rob Cohen Prod: Sean Daniel, Bob Ducsay, James Jacks, Stephen Sommers Manus: Alfred Gough, Miles Millar Baseret på: filmmanuskripter fra 1932 og 2001 Foto: Simon Duggan Klip: Kelly Matsumoto, Joel Negron Mus: Randy Edelman