Max Pinlig (2008)

  En stor dreng på vej i puberteten synes, at hans mor er frygtelig pinlig - oveni at han selv kæmper med venskaber og kærlighed.


  ÆRLIG BØRNEFILM

  Film i denne serie:
  Max Pinlig (2008)
  Max Pinlig 2 - Sidste skrig (2011)
  Max Pinlig på Roskilde - nu med mor (2012)

  Instruktør Lotte Svendsen går ærligt og oprigtigt til familie- og pubertetsaspekterne i en moderne københavnsk drengehjerne. Det kommer der en fin og rørende film ud af - en historie, man kan lære noget af, og som på ingen måde pakker sine budskaber ind.

  Åbenhjertigt
  Det ligefremme og åbenhjertige er filmens helt store styrke. Man mærker det umiddelbare engagement og glæder sig over, at historien er så utilsløret. Den store dreng Max er så småt ved at mærke pubertetens prøvelser, og han har endog meget svært ved at holde sin mor ud.
   

  Den pinligste i verden

  For ham er hun det pinligste i verden, og de situationer hun sætter ham i - som oftest foran centrale klassekammerater, som han gerne vil gøre et godt indtryk på - er ganske forfærdelige. Samtidig oplever Max den krybende uro i at skulle finde ud af at holde sammen på venner, fjender og potentielle dårlige beslutninger.

  Livsbekræftende tone
  Fint og afbalanceret spillet i en generelt meget livsbekræftende tone, der i høj grad holder sig fra kunstigt frembragt lyd og filmmusik. Budskaberne får lov at stå alene og udfolde sig i den kendetegnende ærlige udstråling, der næsten ikke kan andet end gå lige i hjertet.

  Kunstfærdige intermezzi
  Små kunstfærdige intermezzi, hvor Max filosoferer over sære menneskeskæbner gennem tiderne, er festlige og ukrukkede indspark undervejs.

  Ukrukket
  Der er hverken lagt op til, at man skal klaske sig på lårene af grin eller hulke af spænding: filmen er kun sig selv, og dette er ment positivt. Ingen overflod, intet krukkeri og helt blottet for lagkagekomiske biroller. Alle bidrager med små finesser i denne vellykkede børnefilm.  Anmeldt i 2011 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2008, Danmark, Komedie, Børn på film, Coming of Age, 97 min.

  Dansk titel: Max Pinlig
  Instr: Lotte Svendsen Prod: Per Holst Manus: Tommy Bredsted, Mette Agnete Horn, Lotte Svendsen Baseret på: tv-serie vist på DR Foto: Lars Skree Klip: Camilla Ebling Mus: Jens Brygmann
  Priser
  • BERLIN - Krystalbjørnen
  • BD-N - Bedste skuespillerinde (Horn)
  • RB - Bedste børne- og familiefilm
  • RB-N - Vedste scenografi
  • RB-N - Bedste sang ("Almindelig")