Nurse Jackie [1] (2009)

  En eksistentielt kulret sygeplejerske forsøger at få livet til at hænge sammen med arbejde, mand, børn, elsker og medicinmisbrug.


  PLEJERSKENS PANIK

  Sammenhængende i denne serie:
  Nurse Jackie [1. season] (tvs) (2009)
  Nurse Jackie [2. season] (tvs) (2010)

  Denne pyssenyssede kvinde-serie om midaldrende hysteri på et hospital i New York rummer langt flere finurlige detaljer, end den tåbelige indpakning umiddelbart signalerer. Således kan man efter 1. sæson alligevel spore en vis sympati med visse af seriens figurer og man bliver nysgerrig efter at få perspektiveret de aparte udviklinger.
   

  Særdeles travl hverdag

  Sygeplejersken Jackie har en særdeles travl hverdag på et hospital i New York. Men det er ikke så meget de mange patienter, der gør hende stresset. Det er nærmere det faktum, at hun ikke kan finde hoved og hale i sin tilværelse.
   

  En stor hemmelighed

  Hun har en sød mand og to små piger, men på arbejde er dette en meget stor hemmelighed. For Jackie vil have lov at spille på flere heste. Derfor har hun en affære og sniffer medicin for at klare sin dobbelttilværelse så nogenlunde.

  Ganske muntert
  Dette rids er selvfølgelig kun et overfladisk billede af seriens indhold. Rundt omkring Jackie finder vi en lang række spøjse figurer, der alle på hver deres måde rammer klichéerne for sygehuspersonalet ganske muntert.
   

  Sprød blanding

  Serien vinder først og fremmest på den sprøde blanding af fast kulisse og utilregnelige figurer: hospitalets genkendelighed suppleres kun sjældent af hjemlig 'hygge' og New Yorker-locations.

  Ustoppelige intriger
  Rigelige mængder af ustoppelige intriger og utroskab på kryds og tværs af afdelinger og seksualiteter former hele tiden nye udviklingsmuligheder, selvom vi skal over halvvejs ind i sæsonen, før det hele rigtigt får kød på.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2009, USA, Komedie, Drama, Romantik, Børn på film, 324 min.

  Dansk titel: Nurse Jackie [1. sæson] (tvs)
  Instr: Allen Coulter, Craig Zisk, Steve Buscemi, Paul Feig, Scott Ellis Prod: Bari Halle Manus: Liz Brixius m.fl. Foto: Christopher LaVasseur, Vanja Cernjul, Igor Martinovic Klip: Gary Levy, Anne McCabe, Michael Berenbaum, Malcolm Jamieson Mus: Lisa Coleman, Wendy Melvoin