The Crow (1994)

  En brutalt myrdet mand genopstår fra de døde for at hævne mordet på sig selv og sin forlovede.


  TAMME VINGESLAG

  Insisterende mørk, nærmest gotisk actionthriller, der dyrker hævngerrigheden som en slags ophøjet mission for retfærdighed: "The Crow" er en vulgært svulstig filmoplevelse, der kun bliver mere og mere ekstremistisk.

   

  Koldblodige storbyforbrydere

  Koldblodige storbyforbrydere slår mennesker ihjel, som var de fluer. Således også Eric Draven og hans forlovede. Og så skulle man ikke tro, der var så meget mere gas i ballonen dér.

  En ekstra chance
  Men Draven får en ekstra chance og bryder gennem kiste og jord for at genopstå som en usårlig hævner, fast besluttet på at gøre livet surt for alle, der var involveret i dobbeltmordet.

  Hævntørst!
  Der er ganske få scener af en vis intensitet i det nattemørke snit af hævntørst. Men det centrale udtryk er en proletarisk dyrkelse af noget-for-noget-mentaliteten, komplet med evig suppe af musik og vammelt overdrevet effektmageri.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1994, USA, Action, Drama, Fantasi, 102 min.

  Dansk titel: The Crow
  Instr: Alex Proyas Prod: Jeff Most, Edward R. Pressman Manus: David J. Schow, John Shirley Baseret på: tegneserie af James O'Barr Foto: Dariusz Wolski Klip: Dov Hoenig, Scott Smith Mus: Graeme Revell