Fanny farveløs (1997)

    Pigen Fanny spiller syg, men havner hos dagsygeplejersken. Heldigvis viser det sig, at der her bliver budt op til eventyr, så måske var den "ulovlige" sygedag ikke så slem alligevel?


    BÅRET AF EVENTYRLIGHEDEN

    Markant kreativ børnekortfilm skabt i en herlig farve- og idérigdom af Natasha Arthy: "Fanny farveløs" er ukonventionel og befriende i sin anderledes og ofte grænsesøgende stil, der vækker eventyret til live i børnehøjde.

     

    Budt op til eventyr

    Pigen Fanny spiller syg, men havner hos dagsygeplejersken. Heldigvis viser det sig, at der her bliver budt op til eventyr, så måske var den "ulovlige" sygedag ikke så slem alligevel? Snart er der både dømt dans, sang og prinsen på den hvide hest i en nærmest parallel verden, hvor hverdagen er lagt på hylden.

     

    Båret af eventyrligheden

    Dialogen er "sparet væk" til fordel for pludrelyde og fagter (og en anelse voice over fra Fannys perspektiv), og det står godt til det på én gang bagudskuende og futuristiske produktionsdesign. Eventyrligheden bærer således det 22 minutter korte værk på hænder og fødder.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1997, Danmark/KortDok, Drama, Komedie, Eventyr, Børn på film, 22 min.

    Dansk titel: Fanny farveløs
    Instr: Natasha Arthy Prod: Birgitte Hald Manus: Annegrete Kraul Foto: Erik Zappon Klip: Molly Malene Stensgaard Mus: Halfdan E, Susi Hyldgaard
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation