Sudden Death (1995)

  En tidligere brandmand og delefar til to kommer op imod væmmelige terrorister midt under NHL Stanley Cup-finalen i ishockey.


  Terror Goes Into Overtime, proklamerer plakaten til denne 90'er-typiske actionfilm med den altid djærve og hårdtslående Jean-Claude Van Damme i hovedrollen. Han er den lidt forslåede eksbrandmand Darren McCord, der har inviteret sine to delebørn med til NHL Stanley Cup-finalen i ishockey.

   

  Uventet overarbejde

  Men det kommer han til at fortryde – eller rettere: Finalen bliver ikke, som han havde ventet den. Grumme terrorister under ledelse af Powers Boothes kompromisløst nådesløse Joshua Foss har nemlig besat finalestadion, fordi vicepræsidenten himself kommer. Og det giver anledning til en pengeafpresning, der sparker røv.

   

  En kæp i hjulet?

  Men mental terror er ikke det eneste, Foss praktiserer. Med sin lækre, støjdæmpede gun sørger han for at eliminere det ene gidsel efter det andet, når myndighederne i den anden ende af hallo'en ikke retter ind efter hans krav. Kan Darren McCord sætte en kæp i hjulet – og samtidig redde sine to unger?

   

  Veltimet og underholdende

  Vi har set denne type Hollywood-action utallige gange før, og "Sudden Death" afviger ikke ret mange millimeter fra den faste skabelon, som genren oftest er indrettet efter. Altså, ingen overraskelser, men til gengæld veltimet og underholdende action – alle overdrivelser til trods.

   

  Vander periodisk ud

  I perioder vander filmen ud og havner i for høj grad i tomgang – som regel, når historien bliver for tumpet, og i dén henseende balanceres der konstant på en knivsæg. Men når det hele går op i en højere actionenhed, som det fx gør i klimaks, er "Sudden Death" ikke til at stå for.

   

  God stemning...

  Idéen med at lade handlingen udspille sig på et enormt ishockey-stadion fungerer relativt pænt. Her er stemningen jo allerede oppe at køre. Men klippene til ishockeykampen kunne man godt have decimeret noget. Sædvanen tro er instruktør Peter Hyams også filmens cheffotograf. Masser af sanseløst støjende underlægningsmusik fra ende til anden.  Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1995, USA, Action, Krimi, Thriller, Sport, Børn på film, 111 min.

  Dansk titel: Sudden Death
  Instr: Peter Hyams Prod: Howard Baldwin, Moshe Diamant Manus: Gene Quintano Foto: Peter Hyams Klip: Steven Kemper Mus: John Debney