The Shield [1] (2002)

    En korrupt bande blandt politifolk i Los Angeles gør hvad der passer dem, samtidig med at de sørger for at holde ryggen fri.


    BESKIDT BANDE #1

    Sammenhængende i denne serie:
    The Shield [1] (2002)
    The Shield [2] (2003)
    The Shield [3] (2004)
    The Shield [4] (2005)
    The Shield [5] (2006)
    The Shield [6] (2007)
    The Shield [7] (2008)

    Umiddelbart vanedannende og herligt frigjort politikrimiserie, der danser let og elegant på klichéerne uden at falde i det direkte vulgært fortærskede.

    Korruption
    En mindre afdeling af politistyrken i Los Angeles arbejder benhårdt for at holde de kriminelle i kort snor, men det er vanskeligt, når der hersker udpræget korruption i selvsamme afdelings Strike Team.

    To kasketter
    Denne beskidte bande ledes af Vic Mackey, der nemt ifører sig to kasketter, både den udadtil pæne og regelrette betjents - og den korruptes (sidste selvfølgelig lyssky).

    Alvor og humor
    Første sæson tegner hurtigt og effektivt en række identificerbare portrætter af afdelingens betjente. Nogle idéer i manuskripterne er mere geniale end andre, men generelt er der både fremdrift og fascinationskraft i seriens blanding af rå alvor og befriende humor.
     

    Slående realistisk

    Selvom serien er kæk og håndholdt i den ind imellem dokumentariske billedstil, er lydsiden slående realistisk - næsten helt befriet for underlægningsmusik.



    Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2002, Krimi, Thriller, Drama, 598 min.

    Dansk titel: The Shield [1]
    Instr: Clark Johsnon, Gary Fleder, Stephen Gyllenhaal, D.J. Caruso, Guy Ferland, Leslie Libman, Nick Gomez, Scott Brazil Prod: Shawn Ryan m.fl. Manus: Shawn Ryan m.fl. Foto: Rohn Schmidt Klip: Jordan Goldman m.fl. Mus: Vivian Romero
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • GG - Bedste dramaserie