Mindhunter [2] (2019)

  To FBI-agenter forsøger sidst i 1970'erne at komme tættere på seriemorderens metoder ved at interviewe flere af dem i fængslerne.


  SERIEMORDERENS ANATOMI #2

  Sammenhængende i denne serie:

  Mindhunter [1] (2017)

  Mindhunter [2] (2019)

   

  Flere kendte seriemordere kommer under lup i anden sæson af den stort anlagte David Fincher-serie "Mindhunter". Således får vi et møde med selveste "skrivebordsmorderen" Charles Manson, men spændingen omkring dette møde udebliver desværre.

   

  Universel fascinationskraft

  Der er stadig masser af universel fascinationskraft over de grundlæggende FBI-intensive opgaver, som serien former sin dej omkring. Det kræver sine mænd at interviewe seriemordere (selvom de godt nok er i fængsel) - den mentale udfordring kan hér være stor, hvad agent Holden Ford da også må erfare på egen psyke.

   

  Den svære kærlighed

  Mere kejtede er privatlivsfremstillingenerne hos hhv. agent Ford og agent Tench - for ikke at glemme deres "højre hånd", dr. Wendy Carr. På den hårde måde bygges der op til konklusioner på, at kærlighedsliv og FBI-karriere måske går dårligt i spænd. Og dét har vi set før - og bedre fremstillet.

   

  Mørkestemninger

  Mest pondus i anden sæson har videreførelsen af mørkestemningerne omkring de mange seriemorderes ugerninger. Og hér vindes der især terræn på den centrale opklaringsgåde centreret om en række mord på unge sorte drenge i Atlanta.

   

  Tredje sæson?

  Der er stadig for meget underlægnings- og tidstypisk pop/rock-musik. Selvom der gennem hele sæsonen lægges mere og mere til, så man rigtig skal se frem til tredje sæson, fornemmer man også, at serien muligvis dør ud. Anden sæson har således kun 9 episoder mod de 10, der ellers burde være målet.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024