Road House (1989)

  En velrennomeret udsmider får nyt job og skaber orden i kaos på en bar med et dårligt omdømme, men ikke uden omkostninger.


  TOTAL 80’ER-KITSCH

  Ultrakitschet 80’er-action, en slags Dirty Dancing for mænd: Patrick Swayze optræder her blot to år efter dansefilmen som stormanket udsmider med selvtilliden i orden, og dét faktum at han har en universitetsgrad i filosofi kan hjælpe ham, når han skal score damer.

  En komisk film
  Det er i sandhed en komisk film, hvor der smøres ualmindeligt tykt på i stort set alle små og store klichéer. Men filmen besidder også en særlig 80’er-charme, ikke mindst som følge af de gevaldige gevandter, som særligt Swayze snor sig i.

  Samleje i cikadesang
  Selve historien med uanede mængder af knytnæveslag og vold som middel i en drabelig magtkamp er mildt sagt komisk: Lidt bedre fungerer de små sidespring udi udsmiderens privatliv, selvom samlejescenen i cikadesang på et udhustag hører til blandt de mere tåkrummende.

  Et smil på læberne
  "Road House" tager sig selv relativt alvorligt. Det er dog svært som tilskuer at gøre det samme, og filmoplevelsen bliver da også bedre af, at man tager det hele sådan lidt oppefra og ned, så sidder man faktisk med et smil på læberne under slutteksterne.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1989, USA, Action, Thriller, 114 min.

  Dansk titel: Road House
  Instr: Rowdy Herrington Prod: Joel Silver Manus: David Lee Henry, Hilary Henkin Foto: Dean Cundey Klip: John F. Link, Frank J. Urioste Mus: Michael Kamen