3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Dirty Dancing
En sexet ny dans bliver for uimodståelig for de udhungrende piger. Og når oven i købet instruktøren er en rigtig pigebedårer...
TEENAGE-GNIDNINGER
Det er sommeren 1963, og de unge fra college slentrer rundt med bøgerne under armene og kondomerne i penalhuset.

Opgør gennem dans
Ungdomsoprøret er ikke helt så kraftigt som herhjemme i lille Danmark, men for den unge Baby Houseman udgør den nye type beskidte dans, dirty dancing, oprør nok. Hun bliver veninde med en dygtig danser.

Specielt univers
Nu trækkes Baby ind i dét specielle univers, som omklamrer "Dirty Dancing". En dans, hvor man virkelig kommer hinanden ved, idet man står og gnider sig op og ned af hinanden i bevægelser, der mildest talt minder om parringsritualet.

Danse-gnister
Naturligvis forelsker Baby sig i den fikse danseinstruktør John Castle, og kærligheden gløder, når deres endebalder og kønsdele gnides til de sprøde toner fra ghettoblasteren.

Designet til teenagepiger
"Dirty dancing" er designet til teenagepiger over hele verden, og hvor de dog tog den til sig! Filmen blev en kæmpe succes, tro det eller lad være.

Ingen udfordringer
Historien er meget forudsigelig, der er ingen udfordringer at hente her. Det er der heller ikke i skuespillet - det er fladt og uden gnist. I særlig grad savner Patrick Swayze troværdig udstråling.

Masser af acceptabel musik. Hvem husker ikke hittet "I've had the time of my life", der vandt en Oscar og blev spillet til ukendelighed i årevis efter premieren?!
Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Dirty Dancing

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1987, USA, Romantik, 97 min
Dansk titel: Dirty Dancing
Instr: Emile Ardonline Prod: Linda Gottlieb  Manus: Eleanor Bergstein  Foto: Jeff Jur  Klip: Peter C. Frank  Mus: John Morris  
Medvirkende:
Patrick Swayze (Johnnny Castle)
Jennifer Grey (Frances 'Baby' Houseman)
Jerry Orbach (Dr. Jake Houseman)
Cynthia Rhodes (Penny Johnson)
Jack Weston (Max Kellerman)
Priser:
AA, Bedste sang ("I've Had The Time Of My Life")
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.