Death Sentence (2007)

  En familiefar er vidne til, at hans søn bliver dræbt på en tankstation og sætter sig for ene mand at hævne sig på hele banden bag.


  HÆSBLÆST

  Endnu et overgearet amerikansk selvtægtsdrama, hvor en familiefar kører sit helt eget løb af sporet i jagten på øje-for-øje-hævn for sønnens død.

  Overspil på overdrevet
  "Death Sentence" er på alle måde "over": Overspillet, overskruet og overdrevet, og det bliver kun værre, efterhånden som klimaks rykker tættere på. Kevin Bacon spiller jakkesætsfaren Nick Hume, der overværer mordet på sin søn. En hardcore bande slår den unge mand ihjel som led i et absurd optagelsesritual, hvor dreng bliver til mand.

  Sagen i egen hånd
  Herefter beslutter Nick at tage sagen i egen hånd, og han skaffer sig en større samling våben. Som prikken over i'et kronrager han sig – nu kan han rigtig tage sig barsk ud, når hævnens time er oprundet.

  Udpenslet vold
  Der er dybest set ikke noget i handlingen, der kommer som en overraskelse. Hvad der til gengæld er unødvendigt er den ekstremt udpenslede vold, der vokser sig stærkere og kommer helt ud på overdrevet i takt med de øvrige elementer i filmen. En lille opmuntring udgør John Goodman i rollen som over-bagmanden uden skrupler.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2007, USA, Action, Krimi, Thriller, 105 min.

  Dansk titel: Death Sentence
  Instr: James Wan Prod: Ashok Amritraj, Howard Baldwin, Karen Elise Baldwin Manus: Ian Mackenzie Jeffers Baseret på: roman af Brian Garfield Foto: John R. Leonetti Klip: Michael N. Knue Mus: Charlie Clouser