Jumanji (1995)

  En dreng finder et magisk brætspil. Endnu senere er han med til at spille spillet færdigt for at forhindre yderligere overnaturlige ekstremiteter.


  BØRNESTØJ

  Sammenhængende film:

  Jumanji (1995)

  Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

  Jumanji: The Next Level (2019)

   

  Helt ekstremt støjende eventyrfilm, og det er uanset, hvordan man vender og drejer den. "Jumanji" slår sig op på sine effekter og kører i uskøn ring som et tema uden ret mange variationer.

  Suget ind i spillet
  Da en dreng finder et brætspil, der har været begravet i 100 år, aner han ikke, hvad han sætter gang i. Det viser sig, at spillet med navnet "Jumanji" er magisk - og på den ondskabsfulde måde - og snart er han suget ind i spillet og savnet i mange år.

  Absurde udfordringer
  Nye børn åbner spillet, og det forsvundne barn vender tilbage til virkeligheden, nu som voksen. Kun ved at spille spillet til ende og gennemleve alle de absurde udfordringer kan de sammen gøre en ende på "Jumanji".

  Drukner i støj
  Det er en film, der er svær at forelske sig i. Der er optræk til enkelte små charmerende øjeblikke, men det meste drukner i støj på billede-, lyd-, effekt- og skuespilssiden, tilbage sidder man med kedeligt firkantede øjne og hårdt belastede trommehinder.  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1995, USA, Eventyr, Action, Familie, Børn på film, 104 min.

  Dansk titel: Jumanji
  Instr: Joe Johnston Prod: Scott Kroopf, William Teitler Manus: Jonathan Hensleigh, Greg Taylor, Jim Strain Baseret på: bog af Chris Van Allsburg Foto: Thomas E. Ackerman Klip: Robert Dalva Mus: James Horner