Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

  Fire teenagere suges ind i et sært computerspil, hvor de - i deres avatarers voksne kroppe - skal kæmpe mod junglens farer.


  UHYRE VELOPLAGT

  Sammenhængende film:

  Jumanji (1995)

  Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

  Jumanji: The Next Level (2019)

   

   

  Uhyre veloplagt opdatering af Joe Johnstons tamme originalfilm fra 1995. "Jumani: Welcome to the Jungle" rammer et helt ustyrligt eventyr ind i fantasifuld og gennemhumoristisk guld, og selvom det ikke er stor filmkunst, er filmoplevelsen alligevel unik.

   

  En uventet rejse

  Da fire teenagere under en eftersidning i gymnasiets baglokale finder et oldgammelt videospil med fire tilhørende joysticks, aner de ikke, hvad der venter dem. Efter at have valg hver sin avatar i spillet, der bærer navnet Jumani, ender de nemlig inde i selve spillets handling og koreografi.

   

  Udfordringer og overraskelser

  Velvalgt for filmoplevelsens dymanik er denne koreografi en rigtig jungle (filmet på Hawaii), og forude venter både store udfordringer og overraskelser. Allerførst skal teenagerne dog vænne sig til at være i en helt anden "krop", hvilket ikke er helt let.

   

  Ubetaleligt morsomt

  Disse forvandlinger giver næring til nogle af filmens mest morsomme scener. Jack Black er bl.a. i rigtig god form som teenagepigen Bethany, der nu befinder sig i en småfed Jack Black-krop! Og helt ubetalelige er scenerne, hvor en ung og uerfaren kvinde skal læres op i at flirte og bevæge sig sexet (som et led i en taktik i spillet).

   

  Konstant dynamisk

  I det hele taget lever filmen højt på sin konstant dymaniske og utrætteligt eventyrlige energi, der tager tilskueren med storm. Så lever man rigtig fint med, at plottet er lidt hullet, og at musikunderlægningen er i den mere bastante kategori.  Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2017, USA, Indien, Canada, Storbritannien, Australien, Tyskland, Eventyr, Action, Komedie, Fantasi, Teenagere, 119 min.

  Dansk titel: Jumanji: Welcome to the Jungle
  Instr: Jake Kasdan Prod: William Teitler, Matt Tolmach Manus: Chris McKenna, Erik Sommers, Scott Rosenberg, Jeff Pinkner Baseret på: filmen "Jumanji" Foto: Gyula Pados Klip: Steve Edwards; Mark Helfrich Mus: Henry Jackman