Jumanji: The Next Level (2019)

    En gruppe venner havner igen midt inde i en vituel virkelighed, hvor de godes kamp mod de onde synes ganske virkelig.


    DRAMA I DET VIRTUELLE

    Sammenhængende film:

    Jumanji (1995)

    Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

    Jumanji: The Next Level (2019)

     

    De andet kapitel i den genopfundne Jumanji-franchise ejer slet ikke den første films uhyre veloplagte komik. Det vil sige, 2'eren forsøger sig med mere af det samme, men det falder i vid udstrækning til jorden.

     

    Tårnhøjt teknisk niveau

    Til gengæld lukreres der fortsat på det tårnhøje tekniske niveau, som gør det meget eventyrlige plot tilnærmelsesvist troværdigt: En gruppe venner, der ellers i sin tid havde fået mere end nok af ufrivilligt at blive trukket ind i en meget virkelig virtuel verden, havner i præcis samme situation.

     

    En verden helt for sig

    Men det er mest, fordi de er nødt til det for at redde en af deres egne. Hvad der venter dem af udfordringer, ved de ikke. Men denne gang er de i hvert fald ikke helt uforberedte på præmissen, som bl.a. betyder at de får en ny "krop" - en avatar, som de skal forsøge at få det bedste ud af.

     

    Underholdningen er hjemme

    Underholdningen er absolut hjemme, men man savner den fabelagtige humor, der gjorde "Jumanji: Welcome to the Jungle" så overraskende veloplagt. Gæsteoptrædener af Danny DeVito og Danny Glover giver lidt ekstra farve. Generelt en (overdrevet) støjende filmoplevelse, både på lyd- og billedsiden.



    Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2019, USA, Action, Eventyr, Komedie, 123 min.

    Dansk titel: Jumanji: The Next Level
    Instr: Jake Kasdan Prod: Dany Garcia m.fl. Manus: Jake Kasdan, Jeff Pinkner, Scott Rosenberg Baseret på: bog af Chris Van Allsburg Foto: Gyula Pados Klip: Steve Edwards m.fl. Mus: Henry Jackman