Solitary Man (2009)

  En omtrent 60-årig, tidligere succesfuld bilforhandler, oplever en nedtur, nu hvor det begynder at knibe med evner og popularitet.


  LIVETS GLIDEBANE

  Michael Douglas er virkelig i sit es i den altdominerende hovedrolle som "Solitary Man", alias Ben Kalmen. Han er ved at runde de 60 somre, har et tidligere ægteskab, topjob og et voksent barn i bagagen - og så dyrker han stadig, at han kan kommer i trusserne på snart sagt alle kvinder - også de purunge.

   

  Teenage-agtig livsstil

  Den teenage-agtige livsstil begynder efterhånden at gå især datteren på. Farens opmærksomhed er svær at holde fokuseret ret længe ad gangen. Han vil hele tiden score damer - det holder ham ganske sikkert ung. Men hvor længe kan han holde den kørende uden at støde familie og venner fra sig?

   

  Frisk og frejdig

  Komedien er frisk og frejdig, men med en klar bittersød undertone, der klinger (lidt for) etisk og livsfilosofisk. Hvis nu bare halvgamle Kalmen kunne forstå, at det ikke længere kun handler om at komme i kanen med kuvøseguf.. "Hvis du vidste, hvordan en 19-årig krop responderer (på sex)", som han begejstret gengiver sin seneste oplevelse på silkelagnet.

   

  Fornem hovedrollepræstation

  Der kommer et tidspunkt, hvor Kalmen må vælge - eller gør der? Filmen slutter åbent i dén forbindelse. Undervejs har man været fint underholdt, først og fremmest på grund af Douglas' fornemme hovedrollepræstation, men også fordi bittersødmen ofte slår gnister, særligt i dialogen.

   

  Charmerende scener

  Flere af birollerne har charmerende scener, men aldrig med decideret bid. Susan Sarandon er på lærredet sammenlagt højst fem minutter (i rollen som Kalmens ekskone), og Danny DeVito er i en flad birolle restaurant-ejervennen, der ikke har de samme lyster til unge kvinder og derfor er svær at søge råd hos.

   

  Feel-good-musik

  Mere knald er der over Imogen Poots' 18-årige steddatter Allyson - hun giver Ben Kalmen kamp til stregen, også på skibsbriksen! Filmen ligger pænt underdrejet af den (fesne) komedie-feel-good-underlægningsmusik.  Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2009, USA, Komedie, Drama, Romantik, Teenagere, 90 min.

  Dansk titel: Solitary Man
  Instr: Brian Koppelman, David Levien Prod: Donna Golomb, Heidi Jo Markel, Paul Schiff, Steven Soderbergh Manus: Brian Koppelman Foto: Alwin H. Küchler Klip: Tricia Cooke Mus: Michael Penn